Legume cu pui si sos alb la cuptor

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa
Legume cu pui si sos alb la cuptor

Ingrediente

  • Pulpe de pui 1 kg
  • Legume preferate (cartofi, morcov, ardei, etc) 1-1,5 kg
  • Ceapa alba 1 buc
  • Ulei 2 linguri
  • Unt 50 g
  • Faina 3 linguri
  • Sare, Piper – dupa gust
  • Lapte 700 ml
  • Cascaval 150 gr

Mod de preparare

Legumele taiate bucati potrivite (chiar e bine daca sunt mai mari) se pun in tava de cuptor. Stropiti cu ulei si adaugati piper macinat. Amestecati.

Pulpele se asezoneaza cu sare si piper.Se aseaza pulpele printre legumele din tava.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 50 minute.

Se scoate folia si se mai lasa la cuptor pentru aproximativ 50 minute.

In paralel se prepara sosul alb. Ceapa taiata marunt se caleste cu unt intr-o tigaie. Se va adauga 2 linguri de faina si se amesteca timp de 1-2 min. Se toarna cate putin lapte amestecand permanent. Se potriveste cu sare si piper.

Se toarna sosul uniform peste carne si legume, se presoara cascavalul dat prin razatoare si se tine la cuptor aproximativ 20-25 minute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise