autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume cu turtite de cascaval

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 morcovi, , 1 vanata, , 1 radacina de fenicul (sau telina), , 2 dovlecei mici, , 1 legatura de ceapa noua, , 3 catei de usturoi, , 2 ardei, , 1 lingurita cu varf de zahar, , 100 ml ulei de masline, , cateva crengute de cimbru,, 60 g cascaval, , 2 albusuri, , 60 g unt, , 100 g faina, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata cepele si se taie in doua. Restul legumelor, spalate si curatate, se taie bucati si se calesc - impreuna cu ceapa si usturoiul intreg si necuratat de coaja - timp de 10 minute, in uleiul bine incins. Focul trebuie sa fie mic, iar legumele sa nu se rumeneasca. Se presara peste ele zahar, sare si piper si se amesteca. Se adauga frunzulitele de cimbru, se acopera cratita cu un capac si se mai lasa pe foc circa 30 de minute, pana ce se inmoaie legumele. Apoi se lasa sa se raceasca in zeama lor. Se incinge cuptorul. Se topeste untul (intr-o craticioara) si se amesteca repede, intr-un castron, cu cascavalul ras, faina si albusurile. Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt se pun cu lingurita gramajoare din aceasta compozitie si se apasa pentru a forma turtite rotunde. Se baga la cuptor si se coc aproximativ 10 minute. Se scot din cuptor si, cat sunt calde, se asaza pe o parte a sucitorului pentru prajituri si se lasa pana se racesc, ca sa se curbeze. Legumele se servesc reci (nu de la gheata), impreuna cu turtitele de cascaval.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu turtite de cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Se curata si se spala legumele.Ceapa se toaca julien si se pune pentru cateva minute in uleiul incins

12 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de cartofi cu carnati afumati

Mancare de cartofi cu carnati afumati

Curatam,spalam si tocam cartofii cat pentru o inghititura. Curatam si spalam legumele,apoi tocam

2 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 morcovi
  • 1 vanata
  • 1 radacina de fenicul (sau telina)
  • 2 dovlecei mici
  • 1 legatura de ceapa noua
  • 3 catei de usturoi
  • 2 ardei
  • 1 lingurita cu varf de zahar
  • 100 ml ulei de masline
  • cateva crengute de cimbru,
  • 60 g cascaval
  • 2 albusuri
  • 60 g unt
  • 100 g faina
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Mancare de curcan cu mazare