autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume cu turtite de cascaval

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 morcovi, , 1 vanata, , 1 radacina de fenicul (sau telina), , 2 dovlecei mici, , 1 legatura de ceapa noua, , 3 catei de usturoi, , 2 ardei, , 1 lingurita cu varf de zahar, , 100 ml ulei de masline, , cateva crengute de cimbru,, 60 g cascaval, , 2 albusuri, , 60 g unt, , 100 g faina, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata cepele si se taie in doua. Restul legumelor, spalate si curatate, se taie bucati si se calesc - impreuna cu ceapa si usturoiul intreg si necuratat de coaja - timp de 10 minute, in uleiul bine incins. Focul trebuie sa fie mic, iar legumele sa nu se rumeneasca. Se presara peste ele zahar, sare si piper si se amesteca. Se adauga frunzulitele de cimbru, se acopera cratita cu un capac si se mai lasa pe foc circa 30 de minute, pana ce se inmoaie legumele. Apoi se lasa sa se raceasca in zeama lor. Se incinge cuptorul. Se topeste untul (intr-o craticioara) si se amesteca repede, intr-un castron, cu cascavalul ras, faina si albusurile. Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt se pun cu lingurita gramajoare din aceasta compozitie si se apasa pentru a forma turtite rotunde. Se baga la cuptor si se coc aproximativ 10 minute. Se scot din cuptor si, cat sunt calde, se asaza pe o parte a sucitorului pentru prajituri si se lasa pana se racesc, ca sa se curbeze. Legumele se servesc reci (nu de la gheata), impreuna cu turtitele de cascaval.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu turtite de cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Porc cu ceapa carmelizata

Porc cu ceapa carmelizata

1. Se taie fiecare ceapa in 6 bucati.Se pipereaza si se sareaza carnea dupa gust. 2. Se unge o tigaie

3 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de gulie

Ciorba de gulie

Se curata legumele de coaja si se dau prin razatoarea mare, doar cartofii se taie cuburi. Se incinge

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 morcovi
  • 1 vanata
  • 1 radacina de fenicul (sau telina)
  • 2 dovlecei mici
  • 1 legatura de ceapa noua
  • 3 catei de usturoi
  • 2 ardei
  • 1 lingurita cu varf de zahar
  • 100 ml ulei de masline
  • cateva crengute de cimbru,
  • 60 g cascaval
  • 2 albusuri
  • 60 g unt
  • 100 g faina
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Fasole verde gratinata cu cascaval