autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume fierte la aburi

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
3 morcovi mari, ½ telina mare(sau una mica), 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 ardei verde picant, 1 ardei kapia rosu, 1 bucata praz (150g), 500 g ciuperci, 50 ml ulei de masline(sau unt)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Spalam si curatam legumele, dupa care le taiem in forma dorita si le saram putin. Telina, morcovul si pastarnacul, le punem impreuna in vasul de jos al steamer-ului. Feliem restul de legume, le amestecam, punem putina sare si le punem in vasul doi. Fixam pentru 30’. Scoatem legumele si le stropim cu putin ulei de masline sau punem deasupra bucatele de unt.
Am servit aceste legume alaturi de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume fierte la aburi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu amestec mexican si ciuperci

Pui cu amestec mexican si ciuperci

Se curata ceapa si se taie solzisori. Ardeiul se taie cubulete si rosia feliute. Se pun doua linguri

9 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

36 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Cel mai sanatos, dar ne obisnuim greu.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte sanatos

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    Sanatos, gustos si usor de preparat.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Foarte sanatos modul acesta de preparare

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Gustoasa si sanatoasa...Si eu prefer acest fel de mancare...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte aromat si sanatos!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Arata foarte bine......si este foarte sanatoasa asa mincarea.......eu inca nu mi-am luat aparat de facut la aburi,dar am sa-mi cumpar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 3 morcovi mari
  • ½ telina mare(sau una mica)
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 ardei verde picant
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 bucata praz (150g)
  • 500 g ciuperci
  • 50 ml ulei de masline(sau unt)

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cel mai sanatos, dar ne obisnuim greu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cartofi crocanti