autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume fierte la aburi

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
3 morcovi mari, ½ telina mare(sau una mica), 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 ardei verde picant, 1 ardei kapia rosu, 1 bucata praz (150g), 500 g ciuperci, 50 ml ulei de masline(sau unt)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Spalam si curatam legumele, dupa care le taiem in forma dorita si le saram putin. Telina, morcovul si pastarnacul, le punem impreuna in vasul de jos al steamer-ului. Feliem restul de legume, le amestecam, punem putina sare si le punem in vasul doi. Fixam pentru 30’. Scoatem legumele si le stropim cu putin ulei de masline sau punem deasupra bucatele de unt.
Am servit aceste legume alaturi de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume fierte la aburi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de cartofi dulci

Piure de cartofi dulci

Cartofii dulci se prepara ca si cartofii obisnuiti, doar ca au un gust mai aparte (dulce, cum le

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CIUPERCI LA TIGAIE, CU ROZMARIN

CIUPERCI LA TIGAIE, CU ROZMARIN

Ciupercile se curata, se spala bine si daca sunt mai mari se taie felii apoi se pun in tigaie fara

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Cel mai sanatos, dar ne obisnuim greu.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte sanatos

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    Sanatos, gustos si usor de preparat.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Foarte sanatos modul acesta de preparare

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Gustoasa si sanatoasa...Si eu prefer acest fel de mancare...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte aromat si sanatos!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Arata foarte bine......si este foarte sanatoasa asa mincarea.......eu inca nu mi-am luat aparat de facut la aburi,dar am sa-mi cumpar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 3 morcovi mari
  • ½ telina mare(sau una mica)
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 ardei verde picant
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 bucata praz (150g)
  • 500 g ciuperci
  • 50 ml ulei de masline(sau unt)

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cel mai sanatos, dar ne obisnuim greu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rulouri cu vinete si piept de pui Rulouri cu vinete si piept de pui

Se feliaza vanata pe verticala, se pun feliile in tava de la aragaz in care s-a pus hartie de copt si se dau la cuptor pentru cateva

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Sarmalute in foi de vita cu orez si legume yalangi (arabesti) Sarmalute in foi de vita cu orez si legume yalangi (arabesti)

Sarmalutele "yalangi", sunt foarte gustoase si apetisante. Ele se servesc, fie reci fie calde. Este o reteta apreciata de

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne
Rosti de cartofi