autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume fierte la aburi

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
3 morcovi mari, ½ telina mare(sau una mica), 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 ardei verde picant, 1 ardei kapia rosu, 1 bucata praz (150g), 500 g ciuperci, 50 ml ulei de masline(sau unt)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Spalam si curatam legumele, dupa care le taiem in forma dorita si le saram putin. Telina, morcovul si pastarnacul, le punem impreuna in vasul de jos al steamer-ului. Feliem restul de legume, le amestecam, punem putina sare si le punem in vasul doi. Fixam pentru 30’. Scoatem legumele si le stropim cu putin ulei de masline sau punem deasupra bucatele de unt.
Am servit aceste legume alaturi de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume fierte la aburi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Se caleste in untura, ceapa taiata marunt, se adauga pasta de ardei, apoi varza taiata fideluta care

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cina usoara si delicioasa de vara

Cina usoara si delicioasa de vara

Vinetei, dovlecelului, castravetelui si morcovilor li se taie extremitatile (nu e necesar pentru

5 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Cel mai sanatos, dar ne obisnuim greu.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte sanatos

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    Sanatos, gustos si usor de preparat.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Foarte sanatos modul acesta de preparare

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Gustoasa si sanatoasa...Si eu prefer acest fel de mancare...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte aromat si sanatos!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Arata foarte bine......si este foarte sanatoasa asa mincarea.......eu inca nu mi-am luat aparat de facut la aburi,dar am sa-mi cumpar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 3 morcovi mari
  • ½ telina mare(sau una mica)
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 ardei verde picant
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 bucata praz (150g)
  • 500 g ciuperci
  • 50 ml ulei de masline(sau unt)

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cel mai sanatos, dar ne obisnuim greu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui cu dovlecei en papillote Pui cu dovlecei en papillote

Se taie pieptul în doi lobi. Se ung cu unt şi se presară cu condimente. Dovlecelul se spală, se şterge şi se taie felii. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Bors de dovlecei cu stevie Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul, ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Varza cu costita