autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume gratinate

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2011

Ingrediente
Daca va plac legumele va recomand acest meniu fin, delicious, fara calorii si foarte sanatos ! Cosumat simplu este ideal pentru post!, , 2 dovlecei cruzi, 3 vinete albe nu prea mari, 2 buchete mari de conopida, 2 rosii mari de gradina, O mana Frunze prospete de busuioc, ½ linguritasare mare, 150ml ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Punem apa la fiert intr-o oala si oparim 5’ buchetele de conopida, apoi le scoatem pe o farfurie, le sectionam in doua pe lungime si le lasam la racit.
Curatam dovleceii si vinetele de coaja, le taiem in felii, groase cam de 0.5cm, le pudram cu sare, le amestecam putin scutur-ind/salt-ind castronul si le lasam cam 15’, sa-si lase zeama, apoi le scurgem.
Frunzele de busuioc le spalam bine cu apa rece.
Rosiile le oparim, le indepartam coaja si tot ce este stricat, apoi le taiem in felii la fel de groase ca cele de dovlecei si vinate.
Pornim cuptorul aragazului, luam vasul de lut, il ungem cu ulei si alternand feliile de dovlecel-conopida-rosie-frunza de busuioc, incepem si cladim de jur imprejur, formand cercul de la marginea vasului. In mijloc, formam un al doilea cerc, de data asta cu bucatile de conopida, iar mijlocul il umplem cu restul de legume, apoi le stopim cu restul de ulei.
Dam la cuptor, sub capac, timp de 60’, dupa care indepartam capacul si mai lasam la copt inca 60’ sau chiar mai mult daca doriti legumele si mai rumenite.
Se servesc ca atare sau ca si garnitura alaturi de un peste prajit sau diverse fripturi din carne.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Specialitate de pui cu legume gratinate

Specialitate de pui cu legume gratinate

Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Se poate folosi si piept de pui in loc de pulpe. Pulpele

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Legume gratinate

Legume gratinate

Se curata de coaja legumele, apoi le vom trece prin jet de apa rece si le vom taia cuburi mari. Le

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

    Va multumesc ! tuturor pentru aprecieri si va recomand sa incercati acest preparat, este delicios si recomandat mai ales in aceasta perioada, de post. Spor si pofta sa aveti !

  • Fara foto

    Mierlita Ancuta , 16 noiembrie 2013

    o idee ff buna acum ca suntem in post.felicitari.

  • roxi-roxi

    roxi-roxi (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

    Cred ca sunt delicioase...din cate stiu eu vasul de lut trebuie tinut in apa rece cel putin 30 min. Inainte de folosire.

    • Fara foto

      Elena Florescu , 15 noiembrie 2013

      sint foarte bune si gustoase.

    • Fara foto

      Ileana Grigore , 15 noiembrie 2013

      trebuie sa fie bun

    • Fara foto

      Marya Calcan , 05 septembrie 2013

      o sa incerc sa fac.

    • Fara foto

      Rodica Stefan , 04 septembrie 2013

      arata bine...

    • Fara foto

      Valentina Gorpin , 04 septembrie 2013

      mmm trebuie de incercat :)

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2011

      Arata de nota 11.Felicitari o sa o incerc cat mai curand.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Daca va plac legumele va recomand acest meniu fin
  • delicious
  • fara calorii si foarte sanatos ! Cosumat simplu este ideal pentru post!
  • 2 dovlecei cruzi
  • 3 vinete albe nu prea mari
  • 2 buchete mari de conopida
  • 2 rosii mari de gradina
  • O mana Frunze prospete de busuioc
  • ½ linguritasare mare
  • 150ml ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Va multumesc ! tuturor pentru aprecieri si va recomand sa incercati acest preparat, este delicios si recomandat mai ales in aceasta perioada, de post. Spor si pofta sa aveti !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Musaca greceasca