Ingrediente
Daca va plac legumele va recomand acest meniu fin, delicious, fara calorii si foarte sanatos ! Cosumat simplu este ideal pentru post!, , 2 dovlecei cruzi, 3 vinete albe nu prea mari, 2 buchete mari de conopida, 2 rosii mari de gradina, O mana Frunze prospete de busuioc, ½ linguritasare mare, 150ml ulei de masline
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
12 voturi
Mod de preparare
Curatam dovleceii si vinetele de coaja, le taiem in felii, groase cam de 0.5cm, le pudram cu sare, le amestecam putin scutur-ind/salt-ind castronul si le lasam cam 15’, sa-si lase zeama, apoi le scurgem.
Frunzele de busuioc le spalam bine cu apa rece.
Rosiile le oparim, le indepartam coaja si tot ce este stricat, apoi le taiem in felii la fel de groase ca cele de dovlecei si vinate.
Pornim cuptorul aragazului, luam vasul de lut, il ungem cu ulei si alternand feliile de dovlecel-conopida-rosie-frunza de busuioc, incepem si cladim de jur imprejur, formand cercul de la marginea vasului. In mijloc, formam un al doilea cerc, de data asta cu bucatile de conopida, iar mijlocul il umplem cu restul de legume, apoi le stopim cu restul de ulei.
Dam la cuptor, sub capac, timp de 60’, dupa care indepartam capacul si mai lasam la copt inca 60’ sau chiar mai mult daca doriti legumele si mai rumenite.
Se servesc ca atare sau ca si garnitura alaturi de un peste prajit sau diverse fripturi din carne.
Pofta buna!
Elena Florescu , 15 noiembrie 2013
sint foarte bune si gustoase.
Ileana Grigore , 15 noiembrie 2013
trebuie sa fie bun
Marya Calcan , 05 septembrie 2013
o sa incerc sa fac.
Rodica Stefan , 04 septembrie 2013
arata bine...
Valentina Gorpin , 04 septembrie 2013
mmm trebuie de incercat :)
mac myra (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2011
Arata de nota 11.Felicitari o sa o incerc cat mai curand.