Punem apa la fiert intr-o oala si oparim 5’ buchetele de conopida, apoi le scoatem pe o farfurie, le sectionam in doua pe lungime si le lasam la racit.
Curatam dovleceii si vinetele de coaja, le taiem in felii, groase cam de 0.5cm, le pudram cu sare, le amestecam putin scutur-ind/salt-ind castronul si le lasam cam 15’, sa-si lase zeama, apoi le scurgem.
Frunzele de busuioc le spalam bine cu apa rece.
Rosiile le oparim, le indepartam coaja si tot ce este stricat, apoi le taiem in felii la fel de groase ca cele de dovlecei si vinate.
Pornim cuptorul aragazului, luam vasul de lut, il ungem cu ulei si alternand feliile de dovlecel-conopida-rosie-frunza de busuioc, incepem si cladim de jur imprejur, formand cercul de la marginea vasului. In mijloc, formam un al doilea cerc, de data asta cu bucatile de conopida, iar mijlocul il umplem cu restul de legume, apoi le stopim cu restul de ulei.
Dam la cuptor, sub capac, timp de 60’, dupa care indepartam capacul si mai lasam la copt inca 60’ sau chiar mai mult daca doriti legumele si mai rumenite.
Se servesc ca atare sau ca si garnitura alaturi de un peste prajit sau diverse fripturi din carne.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii