autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume la cuptor

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 martie 2009

Ingrediente
3 linguri ulei de masline, 6 catei de usturoi (taiati felii subtiri), 3 cani dovleac pentru placinta (taiati 2-3 cm), 300 g verze de Bruxelles (curatate si taiate in doua pe lungime), 250 g ciuperci proaspete, fara cozi (palariile taiate felii subtiri), 2 mere rosii mari cu coaja (taiate bucati de 2-3 cm), 1 lingurita rozmarin uscat (maruntit), 1/2 lingurita sare, 1/4 cana branza parmezan rasa

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul in prealabil la 200 grade C. Intr-o tava mare de copt, se amesteca uleiul si usturoiul. Se incalzeste 3 min in cuptor. Se adauga dovleacul, verzele de Bruxelles, ciupercile, merele, rozmarinul si sarea; se amesteca bine.
Se coc 35 de min sau pana cand legumele sunt fragede; se amesteca la fiecare 10 min.
Se presara branza parmezan peste legume si se coc inca 5 minute.
Puteti face aceasta mincare cu pastarnac sau morcovi in loc de varza de Bruxelles sau sa puneti in ea cateva cepe mici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume de vara la cuptor

Legume de vara la cuptor

Legumele se spala, se curata si se taie fasii sau felii. Se pregateste o tava, se asaza legumele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor

Ceapa se taie o parte marunt si o parte solzisori dupa care se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit,

7 voturi    2 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • 6 catei de usturoi (taiati felii subtiri)
  • 3 cani dovleac pentru placinta (taiati 2-3 cm)
  • 300 g verze de Bruxelles (curatate si taiate in doua pe lungime)
  • 250 g ciuperci proaspete
  • fara cozi (palariile taiate felii subtiri)
  • 2 mere rosii mari cu coaja (taiate bucati de 2-3 cm)
  • 1 lingurita rozmarin uscat (maruntit)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 cana branza parmezan rasa

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Spanac cu ou