autor:

Adina Amironesei

» » Retete de post

Legume la cuptor - reţetă specială

Autor: Adina Amironesei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina Amironesei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2010

Ingrediente
1 dovlecel, 1 vanata, 1 rosie, 1 ceapa, 1 broccoli (sau 1 conopida in loc), 1-2 morcovi (depinde de marime), 15-20 pastai fasole verde, 2-3 caţei de usturoi (depinde de marime), 2-3 linguri de ulei, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

22 voturi

Mod de preparare

1. broccoli (sau conopida) se spala si se fierbe aprox. 5 minute in apa cu sare, se scurge si se lasa la racit;
2. se curata celelalte legume; se taie ceapa fideluţe si usturoiul marunt; se taie morcovul feliuţe subţiri, dovlecelul si vanăta (curatata) se taie felii; rosia decojita se taie tot feliuţe;
3. intr-un vas tip Jena se pun 2-3 linguri de ulei si mai intai ceapa si usturoiul, apoi pastaile verzi, feliuţele de morcov, un rand de felii de dovlecel, apoi un rand de felii de vanătă (se repeta dovlecel-vanătă) apoi feliile de rosie si in final broccoli (fiert la inceput).
-eu am presarat sare, piper si busuioc printre straturi
4. se acopera vasul Jena cu capacul lui sau cu o folie de aluminiu si se introduce in cuptorul preîncălzit pentru 35-40 min.
- NU se pune apa deoarece dovlecelul si rosia lasa suficienta apa pentru fierbere.
------------------------
- poate fi utilizata ca garnitura la orice friptura sau ca mancare de post, fiind extraordinar de gustoasa (chiar si rece e super).
- cu broccoli iese mai aspectuoasă decat in poza de mai sus .
------------------------
Pofta mare ! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor - reţetă specială" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciuperci umplute de post

Ciuperci umplute de post

Spalam ciupercile usor sa nu le rupem, indepartam cozile si le punem pe un servet sa se scurga. Cozile

17 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Retete de post
Orez asortat cu legume

Orez asortat cu legume

Ceapa, albitura si ardeiul se toaca marunt. Ghimbirul curatat se taie felii subtiri. Morcovul se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Gem DeDude

    Gem DeDude (Chef de cuisine):

    M-am folosit si eu de aceasta reteta. Am facut-o putin altfel. :P In loc de vinete si dovlecei am pus cartofi fierti in coaja si ardei. Si am pus broccoli. :D Si am pus doua cepe mici, una dedesubt si una deasupra, taiata inele. :D A fost foarte gustos! Multumesc pentru inspiratie! :)

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    ce bune sunt!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

    Delicioase si apetisante!*****

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Buna si pentru cura de slabit .............

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      O bunatate !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Imi place mancarica ta! Si eu prefer sa fac mancarea la cuptor. E mai sanatoasa.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      O mancare sanatoasa si gustoasa in acelas timp.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Intradevar e speciala!!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Foarte sanatos. Totul fiert, nimic prajit o bunatate ce mai.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Gustos si sanatos! Imi place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

22 voturi

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 broccoli (sau 1 conopida in loc)
  • 1-2 morcovi (depinde de marime)
  • 15-20 pastai fasole verde
  • 2-3 caţei de usturoi (depinde de marime)
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de Adina Amironesei
Tort de mere special

Tort de mere special

etapa I. - se curata merele de coaja si de casuta de simburi cu un cutit special (cilindric, capabil

98 voturi    21 comentarii
1h
Torturi
Crema de zahar ars speciala

Crema de zahar ars speciala

1. Se caramelizeaza cele 4 linguri de zahar intinzandu-se neaparat pe marginea cratitei dupa care

16 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Spume si creme dulci
Cremsnit rapid si simplu de preparat

Cremsnit rapid si simplu de preparat

Se pregateste crema astfel : -din cantitatea totala de lapte (pasteurizat=gata fiert) se opresc

62 voturi    20 comentarii
35 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce bune sunt!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor. Curățăm, spălăm și tocăm

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Supa de fasole uscata
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide