autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Legume sote cu copane de curcan

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Ingrediente
2 copane de curcan., 1 telina., 2 radacini de patrunjel., 5 morcovi mai mici., 5 sau 6 frunze de salata., 4 linguri de ulei de masline extravirgin., 100 ml vin alb., sare, roz proaspat macinat,tarhon uscat,legume uscate(bio).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala, se taie in forma dorita si se fierb.Apoi se scurge zeama iar legumele se inabusa cu putin ulei de masline, se potrivesc de sare si piper dupa gust .Legumele se inabusa cam 1 minut maxim 2 minute pe fiecare parte si apoi le scurgem bine de acel ulei.Soteul se serveste ca un fel de mancare sau ca o garnitura, la carne facuta la cuptor sau chiar la fripturi.Eu de obicei folosesc soteul,la copane de curcan.Copanele de curcan curatate si crestate pe ambele parti le vom baga la cuptor intr-o forma de yena,adaug o jumatate de ceasca de vin si 2 sau 3 linguri de ulei de masline.Uleiul se pune proportional cu cantitatea de carne.Pun capacul la vasul yena si bag la cuptor pentru cel putin 60 de minute.Dupa ce intorc copanele pe cealalta parte(aproximativ 30 minute),adaug si legumele deja fierte si trase in ulei de masline.Dupa inca 30 de minute vom putea sa servim acest minunat fel de mancare.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sote cu copane de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de curcan cu ciuperci si smantana

Piept de curcan cu ciuperci si smantana

Pieptul de curcan se taie feliute care se prajesc bine pe ambele parti intr-o tigaie in putin ulei.Dupa

10 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Aripi de curcan cu sos de citrice

Aripi de curcan cu sos de citrice

1. Se spala aripile si se curata bine. Se taie pe din doua. 2. Intr-un castron adaugam aripile,

7 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    O mancare sanatoasa si foarte buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 copane de curcan.
  • 1 telina.
  • 2 radacini de patrunjel.
  • 5 morcovi mai mici.
  • 5 sau 6 frunze de salata.
  • 4 linguri de ulei de masline extravirgin.
  • 100 ml vin alb.
  • sare, roz proaspat macinat,tarhon uscat,legume uscate(bio).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

O mancare sanatoasa si foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
File de somon cu piure de telina