autor:

ELYSABETH DAIAN

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume umplute

Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg carne tocata 3 cepe 1 cana orez 7-8 ardei grasi mijlocii ca marime 8 rosii mijlocii ca marime 6 gulii micute 3 dovlecei frunze de varza si de vita de vie bune de facut sarmale suc de rosii sarepiper3 ouapatrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 5h

2 voturi

Mod de preparare

Se pregatesc legumele pentru umplut:
- Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua sau in trei(depinde cat sunt de lungi) si se scobesc astfel incat marginea sa ramana cam de jumatate de centimetru grosime,si sa ramana fiecarei bucati un capat inchis; umplutura se adauga peste carnea tocata;
- Rosiilor li se taie de trei sferturi un capacel, si se scobesc si ele de miez, care se adauga la fel in umplutura.
- Guliile se curata de coaja si se scobesc, si iar se pune in umplutura ceea ce cade si de la gulii;
- Ardeilor grasi li se indeparteaza cu grija cotorul;
- Frunzele de vita de vie si de varza se pregatesc pentru umplut.
Carnea se amesteca cu tot ce a picat de la legume, cu ceapa tocata marunt,cu orezul, cu ouale, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.
Se umplu legumele si frunzele. Intr-o cratita mare unsa cu un pic de ulei se aseaza legumele umplute cu carne, se toarna peste ele suc de rosii si apa cu sare si piper si se dau acoperite,vreo 2 - 3 ore la cuptor la foc mare.
Se pot servi cu smantana sau iaurt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume umplute ghemista

Legume umplute ghemista

Se spala toate legumele,se sterg cu un prosop curat se scobesc legumelein interior dar pastrati capacelele

19 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Retete de post
LEGUME UMPLUTE

LEGUME UMPLUTE

Se spala si se curata ardeii,iar dovleceii si rosiile se scobesc cu ajutorul unei lingurite Se toaca

2 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

5h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata 3 cepe 1 cana orez 7-8 ardei grasi mijlocii ca marime 8 rosii mijlocii ca marime 6 gulii micute 3 dovlecei frunze de varza si de vita de vie bune de facut sarmale suc de rosii sarepiper3 ouapatrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Retete
de ELYSABETH DAIAN
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga

28 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pilaf de orez cu legume