autor:

ELYSABETH DAIAN

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume umplute

Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg carne tocata 3 cepe 1 cana orez 7-8 ardei grasi mijlocii ca marime 8 rosii mijlocii ca marime 6 gulii micute 3 dovlecei frunze de varza si de vita de vie bune de facut sarmale suc de rosii sarepiper3 ouapatrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 5h

2 voturi

Mod de preparare

Se pregatesc legumele pentru umplut:
- Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua sau in trei(depinde cat sunt de lungi) si se scobesc astfel incat marginea sa ramana cam de jumatate de centimetru grosime,si sa ramana fiecarei bucati un capat inchis; umplutura se adauga peste carnea tocata;
- Rosiilor li se taie de trei sferturi un capacel, si se scobesc si ele de miez, care se adauga la fel in umplutura.
- Guliile se curata de coaja si se scobesc, si iar se pune in umplutura ceea ce cade si de la gulii;
- Ardeilor grasi li se indeparteaza cu grija cotorul;
- Frunzele de vita de vie si de varza se pregatesc pentru umplut.
Carnea se amesteca cu tot ce a picat de la legume, cu ceapa tocata marunt,cu orezul, cu ouale, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.
Se umplu legumele si frunzele. Intr-o cratita mare unsa cu un pic de ulei se aseaza legumele umplute cu carne, se toarna peste ele suc de rosii si apa cu sare si piper si se dau acoperite,vreo 2 - 3 ore la cuptor la foc mare.
Se pot servi cu smantana sau iaurt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din carne de curcan umplute cu cascaval , cu sote de legume

Chiftelute din carne de curcan umplute cu cascaval , cu sote de legume

Se curata ceapa ,rosia si ardeiul si se toaca marunt apoi se calesc in putin ulei.Se adauga fasolea

9 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci umplute cu legume

Ciuperci umplute cu legume

Se spala ciupercile si li se rup coditele. Se pun ciupercile in tava unsa cu ulei, se presare sare

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

5h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata 3 cepe 1 cana orez 7-8 ardei grasi mijlocii ca marime 8 rosii mijlocii ca marime 6 gulii micute 3 dovlecei frunze de varza si de vita de vie bune de facut sarmale suc de rosii sarepiper3 ouapatrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Retete
de ELYSABETH DAIAN
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga

24 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Fasole facaluita