autor:

ELYSABETH DAIAN

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume umplute

Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg carne tocata 3 cepe 1 cana orez 7-8 ardei grasi mijlocii ca marime 8 rosii mijlocii ca marime 6 gulii micute 3 dovlecei frunze de varza si de vita de vie bune de facut sarmale suc de rosii sarepiper3 ouapatrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 5h

2 voturi

Mod de preparare

Se pregatesc legumele pentru umplut:
- Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua sau in trei(depinde cat sunt de lungi) si se scobesc astfel incat marginea sa ramana cam de jumatate de centimetru grosime,si sa ramana fiecarei bucati un capat inchis; umplutura se adauga peste carnea tocata;
- Rosiilor li se taie de trei sferturi un capacel, si se scobesc si ele de miez, care se adauga la fel in umplutura.
- Guliile se curata de coaja si se scobesc, si iar se pune in umplutura ceea ce cade si de la gulii;
- Ardeilor grasi li se indeparteaza cu grija cotorul;
- Frunzele de vita de vie si de varza se pregatesc pentru umplut.
Carnea se amesteca cu tot ce a picat de la legume, cu ceapa tocata marunt,cu orezul, cu ouale, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.
Se umplu legumele si frunzele. Intr-o cratita mare unsa cu un pic de ulei se aseaza legumele umplute cu carne, se toarna peste ele suc de rosii si apa cu sare si piper si se dau acoperite,vreo 2 - 3 ore la cuptor la foc mare.
Se pot servi cu smantana sau iaurt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri de dovlecel si de dovleac umplute cu legume - de post - Reteta casei

Rulouri de dovlecel si de dovleac umplute cu legume - de post - Reteta casei

Morcovul,telina ,ceapa,prazul se curata,se spala si impreuna cu mararul si patrunjelul se toaca la

31 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Ciuperci umplute cu legume

Ciuperci umplute cu legume

Dupa ce au fost curatate si spalate, ciupercilor li se inlatura coditele. Ceapa se taie marunt si

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

5h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata 3 cepe 1 cana orez 7-8 ardei grasi mijlocii ca marime 8 rosii mijlocii ca marime 6 gulii micute 3 dovlecei frunze de varza si de vita de vie bune de facut sarmale suc de rosii sarepiper3 ouapatrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Retete
de ELYSABETH DAIAN
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga

33 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica cu ciuperci