autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Legume umplute cu carne.

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2009

Ingrediente
5-6 ardei verzi galbui subtiri potriviti de marime., 4-6 rosii mari si tari., 3-4 bostanei potriviti ca marime., 1kg carne tocata de vita (combinata vita si pasare sau vita si curcan), 2 oua, 2felii piine alba veche si muiata in apa, 3-4 linguri de orez rotund muiat in apa., 2-3 cepi tocate marunt si prajite usor in ulei., patrunjel marunt tocat, 100 gr de bulion, putin praf de supa, 2 foi de dafin, 2-3 boabe enibahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala punem bulionul cu 2-3 pahare de apa si resturile de la rosii si lasam sa dea un clocot, adaugam 1 lingurita praf de supa,sare, piper,dafin,si enibahar.Cind fierbe facem focul mic si lasam sa fiarba cel putin 10 minute,ca sosul sa fie des.
Ardeii curatati de seminte,rosiile curatate de mijloc si seminte,bostaneii,goliti la mijloc dar curatati foarte usor(cui nui plac bostanei pot folosi frunze de vita sau de varza).Intr-un bol amestecam carnea cu ceapa prajita feliile de piine bine stoarse si maruntite, orezul scurs bine de apa,cele 2 oua batute, sare piper, patrunjel tocat si putin camun.Se framinta bine carnea cu mina ca totul sa se cuprinda.Se umplu legumele si se aseaza una linga cealalta lipite usor.Dupa ce am asezat totul, turnam sosul care fierbe si punem inapoi la fiert ptr cel putin o ora la foc mic- medium.Daca sosul a scazut si nu acopera legumele mai adaugam putina apa .Se da la gust cu sare, piper este bine de pus 1lingura de zahar caci scoate acreala din rosii.Astfel combinate legumele au un gust deosebit si iese mai bine decit numai ardei umpluti.Se poate servi cu mamaliga calda.Este minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute cu carne." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciuperci umplute cu carne tocata si legume

Ciuperci umplute cu carne tocata si legume

Spalam ciupercile, indepartam cozile, le lasam la scurs cu gura in jos pe un prosop curat, apoi le

6 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Chiftelute din carne de curcan umplute cu cascaval , cu sote de legume

Chiftelute din carne de curcan umplute cu cascaval , cu sote de legume

Se curata ceapa ,rosia si ardeiul si se toaca marunt apoi se calesc in putin ulei.Se adauga fasolea

9 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Trebuie incercata reteta!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 august 2009

    Imi place reteta!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 5-6 ardei verzi galbui subtiri potriviti de marime.
  • 4-6 rosii mari si tari.
  • 3-4 bostanei potriviti ca marime.
  • 1kg carne tocata de vita (combinata vita si pasare sau vita si curcan)
  • 2 oua
  • 2felii piine alba veche si muiata in apa
  • 3-4 linguri de orez rotund muiat in apa.
  • 2-3 cepi tocate marunt si prajite usor in ulei.
  • patrunjel marunt tocat
  • 100 gr de bulion
  • putin praf de supa
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 boabe enibahar.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

cristina i. (Chef de cuisine)

Trebuie incercata reteta!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mancarica de ficatei