Legume umplute cu carne.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Legume umplute cu carne.

Ingrediente

  • 5-6 ardei verzi galbui subtiri potriviti de marime.
  • 4-6 rosii mari si tari.
  • 3-4 bostanei potriviti ca marime.
  • 1kg carne tocata de vita (combinata vita si pasare sau vita si curcan)
  • 2 oua
  • 2felii piine alba veche si muiata in apa
  • 3-4 linguri de orez rotund muiat in apa.
  • 2-3 cepi tocate marunt si prajite usor in ulei.
  • patrunjel marunt tocat
  • 100 gr de bulion
  • putin praf de supa
  • 2 foi de dafin, 2-3 boabe enibahar.

Mod de preparare

Intr-o oala punem bulionul cu 2-3 pahare de apa si resturile de la rosii si lasam sa dea un clocot, adaugam 1 lingurita praf de supa,sare, piper,dafin,si enibahar.Cind fierbe facem focul mic si lasam sa fiarba cel putin 10 minute,ca sosul sa fie des.

Ardeii curatati de seminte,rosiile curatate de mijloc si seminte,bostaneii,goliti la mijloc dar curatati foarte usor(cui nui plac bostanei pot folosi frunze de vita sau de varza).Intr-un bol amestecam carnea cu ceapa prajita feliile de piine bine stoarse si maruntite, orezul scurs bine de apa,cele 2 oua batute, sare piper, patrunjel tocat si putin camun.Se framinta bine carnea cu mina ca totul sa se cuprinda.Se umplu legumele si se aseaza una linga cealalta lipite usor.Dupa ce am asezat totul, turnam sosul care fierbe si punem inapoi la fiert ptr cel putin o ora la foc mic- medium.Daca sosul a scazut si nu acopera legumele mai adaugam putina apa .Se da la gust cu sare, piper este bine de pus 1lingura de zahar caci scoate acreala din rosii.Astfel combinate legumele au un gust deosebit si iese mai bine decit numai ardei umpluti.Se poate servi cu mamaliga calda.Este minunat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise