autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
½ bulb de fenicul, curatat de frunzele exterioare, ½ ardei galben, curatat de semnite, 1 ardei rosu, taiat in doua si curatat de seminte, ½ dovlecel, taiat in doua si curatat de seminte, o lingura oregano uscat, o legatura de menta prospata, curatata si tocata, ulei de masline, sare marinata si piper negru prospat macinat, zeama de la ½ lamaie, otet cu ierburi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 220°C. Tocati feniculul si ardeii în cuburi de 2,5 cm si taiati în felii dovleceii. Amestecati legumele, adaugati oregano, menta si o lingura de ulei de masline, condimentati cu sare si piper, apoi puneti totul într-o tava si coaceti în cuptorul încins circa o jumatate de ora, pâna când legumele devin aurii. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca, apoi tocati-le foarte marunt sau dati-le prin robotul de bucatarie, pâna când obtineti un fel de sos tartinabil. Condimentati din nou dupa gust, mai adaugati niste ulei de masline si putina zeama de lamâie, precum si otet cu ierburi aromate, ca sa aiba un gust mai deosebit. Intindeti pasta obtinuta pe bruschette.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rechin cu legume la steamer

Rechin cu legume la steamer

Curatam si spalam zarzavaturile. Spalam in apa rece, feliile de rechin, le stergem cu servet absorbant

12 voturi    14 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE  CRUDE - ROSII

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE CRUDE - ROSII

Pentru congelare se aleg rosii coapte si tari. Rosiile se spala,se taie pe jumatate sau in sferturi

14 voturi    8 comentarii
40 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • ½ bulb de fenicul
  • curatat de frunzele exterioare
  • ½ ardei galben
  • curatat de semnite
  • 1 ardei rosu
  • taiat in doua si curatat de seminte
  • ½ dovlecel
  • taiat in doua si curatat de seminte
  • o lingura oregano uscat
  • o legatura de menta prospata
  • curatata si tocata
  • ulei de masline
  • sare marinata si piper negru prospat macinat
  • zeama de la ½ lamaie
  • otet cu ierburi

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL