Lichior de cafea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Lichior de cafea

Ingrediente

  • 200g cafea macinata
  • 400ml alcool rafinat sau vodka
  • 1l de lapte
  • 500g zahar
  • 1baton de vanilie
  • esenta de cafea

Mod de preparare

Intr-o sticla de 1l se pune cafeaua,vanilia,si alcoolul,se inchide ermetic sticla si se lasa 10zile amestecand compozitia prin rasturnare

Se da in clocot laptele cu zahar iar dupa ce s-a racit foarte bine(aceasta operatiune se pregateste cu o zi inainte,altfel riscati ca laptele sa se taie),se amesteca cu compozitia de cafea strecurata si se lasa la frigider pana a doua zi cand se mai strecoara o data prin tifon,se amesteca cu putina esenta de cafea apoi se pune in sticla si se consuma rece agitand sticla.

Acest lichior il pregatesc in fiecare an de sarbatorile de iarna cu care-mi impresionez mai ales invitatele.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul