autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Limba cu cartofi natur si sos de marar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2009

Ingrediente
2-3 bucati limba de porc, 1 morcov, 1 patrunjel/pastarnac, 1 ceapa, 5-6 cartofi potriviti, 2 linguri ulei, cateva fire de patrunjel verde, 1 ardei peperoni nu prea iute, 1 cub/lingura concentrat vita/legume/ciuperci, pentru sos:, 1 legatura de marar proaspat (congelat sau in otet), 350-400 ml lapte (sau supa), 2-3 linguri faina, 50 ml ulei (unt), 1 cub/lingurita concentrat pui/legume/ciuperci, 1-2 lingurite zahar, 1 lingura otet, sare, piper, curry

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun legumele intregi si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic. Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii.
Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in 600 ml zeama de la limba cu putina sare si ulei, 20 minute la foc mic.
In timp ce fierb cartofii, faceti sosul de marar: intr-o craticioara puneti uleiul (untul) si faina, la foc mic. Amestecati cu un tel 2-3 minute pana incepe putin sa sfaraie (nu prajiti faina) si adaugati laptele si/sau zeama de la limba, fierbinte, amestecand energic cu telul. Sosul se va ingrosa imediat.Adaugati mararul tocat marunt, sare, concentratul, piper, zahar, otet, curry (optional) si mai amestecati putin cu telul. Dupa cateva clocote este gata. (vezi video)
Asezati pe farfurii felii de limba, cartofi natur, adaugati sos de marar, presarati cu patrunjel verde tocat si decorati cu frunze de patrunjel si feliute de ardei.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu cartofi natur si sos de marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare cu castraveti acri

Mancare cu castraveti acri

Intr-o cratita se pun doua- trei linguri de ulei, se adauga carnea taiata bucati, se caleste putin,

21 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmale cu jambon afumat

Sarmale cu jambon afumat

Taiati jambonul bucati (dupa ce ati indepartat soriciul) si tocati-l, apoi amestecati cu carnea tocata.

12 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Multumesc mult.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

    O reteta extraordinara!

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2-3 bucati limba de porc
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel/pastarnac
  • 1 ceapa
  • 5-6 cartofi potriviti
  • 2 linguri ulei
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 1 ardei peperoni nu prea iute
  • 1 cub/lingura concentrat vita/legume/ciuperci
  • pentru sos:
  • 1 legatura de marar proaspat (congelat sau in otet)
  • 350-400 ml lapte (sau supa)
  • 2-3 linguri faina
  • 50 ml ulei (unt)
  • 1 cub/lingurita concentrat pui/legume/ciuperci
  • 1-2 lingurite zahar
  • 1 lingura otet
  • sare
  • piper
  • curry

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
musaca de cartofi