Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun legumele intregi si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic. Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii.
Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in 600 ml zeama de la limba cu putina sare si ulei, 20 minute la foc mic.
In timp ce fierb cartofii, faceti sosul de marar: intr-o craticioara puneti uleiul (untul) si faina, la foc mic. Amestecati cu un tel 2-3 minute pana incepe putin sa sfaraie (nu prajiti faina) si adaugati laptele si/sau zeama de la limba, fierbinte, amestecand energic cu telul. Sosul se va ingrosa imediat.Adaugati mararul tocat marunt, sare, concentratul, piper, zahar, otet, curry (optional) si mai amestecati putin cu telul. Dupa cateva clocote este gata. (vezi video)
Asezati pe farfurii felii de limba, cartofi natur, adaugati sos de marar, presarati cu patrunjel verde tocat si decorati cu frunze de patrunjel si feliute de ardei.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii