Ingrediente
2-3 bucati limba de porc, 1 morcov, 1 patrunjel/pastarnac, 1 ceapa, 5-6 cartofi potriviti, 2 linguri ulei, cateva fire de patrunjel verde, 1 ardei peperoni nu prea iute, 1 cub/lingura concentrat vita/legume/ciuperci, pentru sos:, 1 legatura de marar proaspat (congelat sau in otet), 350-400 ml lapte (sau supa), 2-3 linguri faina, 50 ml ulei (unt), 1 cub/lingurita concentrat pui/legume/ciuperci, 1-2 lingurite zahar, 1 lingura otet, sare, piper, curry
Dificultate: Medie | Timp: 1h 45 min
7 voturi
Mod de preparare
Cand e aproape moale se pun legumele intregi si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic. Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii.
Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in 600 ml zeama de la limba cu putina sare si ulei, 20 minute la foc mic.
In timp ce fierb cartofii, faceti sosul de marar: intr-o craticioara puneti uleiul (untul) si faina, la foc mic. Amestecati cu un tel 2-3 minute pana incepe putin sa sfaraie (nu prajiti faina) si adaugati laptele si/sau zeama de la limba, fierbinte, amestecand energic cu telul. Sosul se va ingrosa imediat.Adaugati mararul tocat marunt, sare, concentratul, piper, zahar, otet, curry (optional) si mai amestecati putin cu telul. Dupa cateva clocote este gata. (vezi video)
Asezati pe farfurii felii de limba, cartofi natur, adaugati sos de marar, presarati cu patrunjel verde tocat si decorati cu frunze de patrunjel si feliute de ardei.
Pofta buna.