autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

LIMBA CU MASLINE

Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Ingrediente
6-8 felii limba,o ceapa de marime mijlocie, 50-100 ml untdelemn, o foaie de dafin, 25 g faina, 100 ml vin, 150 ml suc de rosii, 30 masline,3-4 felii de lamiie fara coaja alba ,10 boabe de piper ,o lingurita rasa de mustar,1/4 l supa in care a fiert limba.

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste in tot untdelemnul, un minut. Se stinge cu sucul de rosii, frecat cu faina si cu supa rece si se adauga toate celelalte ingrediente, inclusiv limba. Cratita se introduce in cuptor, unde se lasa 30 minute, ca sa fiarba maslinele si sa se ridice untdelemnul. Sosul nu trebuie sa fie prea gros, deoarece cind se raceste se mai ingroasa; daca este nevoie se mai dilueaza cu putina supa sau suc de rosii. Sare se pune numai cind se raceste,daca mai este necesar (au fost si maslinele sarate). Se serveste rece ca fel intii.
Daca ti-a placut reteta noastra "LIMBA CU MASLINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de limba cu praz si masline

Mancare de limba cu praz si masline

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza

0 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Limba de porc cu masline in sos tomat

Limba de porc cu masline in sos tomat

Se pune limba la fiert, dupa ce s-a fiert se curata bine de grasimi si de impuritati (pielita alba)

8 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

    Imi place ,e super !

Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 6-8 felii limba,o ceapa de marime mijlocie
  • 50-100 ml untdelemn
  • o foaie de dafin
  • 25 g faina
  • 100 ml vin
  • 150 ml suc de rosii
  • 30 masline,3-4 felii de lamiie fara coaja alba ,10 boabe de piper ,o lingurita rasa de mustar,1/4 l supa in care a fiert limba.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place ,e super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Paste cu pui și ciuperci