autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

LIMBA CU MASLINE

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
6-8 felii limba,, o ceapa de marime mijlocie,, 50-100 ml untdelemn, , o foaie de dafin, , 25 g faina, , 100 ml vin, , 150 ml suc de rosii, , 30 masline,, 3-4 felii de lamiie fara coaja alba ,, 10 boabe de piper ,, o lingurita rasa de mustar,, 1/4 l supa in care a fiert limba.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste in tot untdelemnul, un minut. Se stinge cu sucul de rosii, frecat cu faina si cu supa rece si se adauga toate celelalte ingrediente, inclusiv limba. Cratita se introduce in cuptor, unde se lasa 30 minute, ca sa fiarba maslinele si sa se ridice untdelemnul. Sosul nu trebuie sa fie prea gros, deoarece cind se raceste se mai ingroasa; daca este nevoie se mai dilueaza cu putina supa sau suc de rosii. Sare se pune numai cind se raceste,daca mai este necesar (au fost si maslinele sarate). Se serveste rece ca fel intii.
Daca ti-a placut reteta noastra "LIMBA CU MASLINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba de porc cu praz si masline

Limba de porc cu praz si masline

Se calesc ceapa impreuna cu prazul in ulei, pana aceastea devin aurii la culoare, se adauga usturoiul

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Limba de porc cu masline

Limba de porc cu masline

Se spala limbile de porc,se pun la fiert cu apa.Dupa ce au dat cateva clocote,le spalam din nou si

1 vot    0 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 6-8 felii limba,
  • o ceapa de marime mijlocie,
  • 50-100 ml untdelemn
  • o foaie de dafin
  • 25 g faina
  • 100 ml vin
  • 150 ml suc de rosii
  • 30 masline,
  • 3-4 felii de lamiie fara coaja alba ,
  • 10 boabe de piper ,
  • o lingurita rasa de mustar,
  • 1/4 l supa in care a fiert limba.

Raporteaza reteta

Retete
de alina - maria buterchi
TORT DE PORTOCALE

TORT DE PORTOCALE

Blatul 1. Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava