autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

Limba cu masline

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
Se poate folosi atat limba de porc cat si limba de vita., , De aceasta data am folosit 3 buc.limba de porc cca 800g, o ceapa, ½ morcov, felie telina, suc de rosii,pasta de tomate sau bulion, un pahar de vin alb, 300 g masline, o lamaie curatata de coaja si taiata felii subtiri, sare, macinat,ienibahar macinat,3-4 cuisoare,foi de dafin,boabe de piper, de coriandru dupa gust, un varf de lingurita miere de albine sau zahar, o lingurita de ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Bucatile de limba se spala si se pun la fiert in apa rece.Cand incepe sa dea in clocot se ia spuma,se adauga ceapa,morcovul,telina,foi de dafin,se condimenteaza ,se sareaza dupa gust si se acopera sa fiarba la foc mic pana se inmoaie atat limba cat si zarzavatul. Limba de vitel si cea de porc fierb mai repede decat cea de vita.

Dupa ce bucatile de limba sunt fierte , se scot ,se lasa sa se racoreasca, dupa care se curata foarte bine de pielita incepand din varf,tragand usor,ajutandu-ne si de un cutit ,apoi se taie felii.

Separat se pregateste sosul.



Ceapa,telina si morcovul se paseaza bine ,se amesteca cu suc de rosii, pasta de tomate sau bulion dupa gust, un varf de lingurita miere de albine sau zahar,o lingurita ulei de masline si se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba sosul se adauga bucatelele de limba,maslinele crestate la capete si oparite in prealabil, vinul , feliile de lamaie, zeama in care a fiert limba in functie de consistenta dorita,se sareaza,se condimenteaza daca mai este cazul si se introduce la cuptor pana se obtine consistenta dorita.La sfarsit se adauga patrunjel tocat marunt si se opreste focul…



Optional : Daca sosul este prea gros se mai adauga zeama in care a fiert limba,iar daca este prea subtire puteti adauga 1-2 linguri de digesta praf in loc de faina deoarece este un produs natural obtinut din porumb .



Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba de porc cu masline

Limba de porc cu masline

Se spala limbile de porc,se pun la fiert cu apa.Dupa ce au dat cateva clocote,le spalam din nou si

1 vot    0 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne
Limbă cu măsline

Limbă cu măsline

Spălăm foarte bine limboiul în apă rece! Curățăm morcovii păstârnacul și ceapa și îi

11 voturi    5 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

    Multumesc mult...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    O reteta foarte buna,mama mea facea limba cu masline,eu fac piept de pui cu masline.Bun,bun,rau de tot.Felicitari.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

    Vali...mi-ai facut pofta !!! Tot asa o fac si eu numai ca nu-i pun zahar... Dar n-am facut-o cam de multicel.... Multumesc ca mi-ai amintit de reteta !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • Se poate folosi atat limba de porc cat si limba de vita.
  • De aceasta data am folosit 3 buc.limba de porc cca 800g
  • o ceapa
  • ½ morcov, felie telina
  • suc de rosii,pasta de tomate sau bulion
  • un pahar de vin alb
  • 300 g masline
  • o lamaie curatata de coaja si taiata felii subtiri
  • sare, macinat,ienibahar macinat,3-4 cuisoare,foi de dafin,boabe de piper, de coriandru dupa gust
  • un varf de lingurita miere de albine sau zahar
  • o lingurita de ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sos de smantana