Ingrediente
Se poate folosi atat limba de porc cat si limba de vita., , De aceasta data am folosit 3 buc.limba de porc cca 800g, o ceapa, ½ morcov, felie telina, suc de rosii,pasta de tomate sau bulion, un pahar de vin alb, 300 g masline, o lamaie curatata de coaja si taiata felii subtiri, sare,piper macinat,ienibahar macinat,3-4 cuisoare,foi de dafin,boabe de piper, de coriandru dupa gust, un varf de lingurita miere de albine sau zahar, o lingurita de ulei de masline
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
18 voturi
Mod de preparare
Dupa ce bucatile de limba sunt fierte , se scot ,se lasa sa se racoreasca, dupa care se curata foarte bine de pielita incepand din varf,tragand usor,ajutandu-ne si de un cutit ,apoi se taie felii.
Separat se pregateste sosul.
Ceapa,telina si morcovul se paseaza bine ,se amesteca cu suc de rosii, pasta de tomate sau bulion dupa gust, un varf de lingurita miere de albine sau zahar,o lingurita ulei de masline si se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba sosul se adauga bucatelele de limba,maslinele crestate la capete si oparite in prealabil, vinul , feliile de lamaie, zeama in care a fiert limba in functie de consistenta dorita,se sareaza,se condimenteaza daca mai este cazul si se introduce la cuptor pana se obtine consistenta dorita.La sfarsit se adauga patrunjel tocat marunt si se opreste focul…
Optional : Daca sosul este prea gros se mai adauga zeama in care a fiert limba,iar daca este prea subtire puteti adauga 1-2 linguri de digesta praf in loc de faina deoarece este un produs natural obtinut din porumb .
Pofta buna !