autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu carne

Limbă cu măsline

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 noiembrie 2011

Ingrediente
1 limbă de vită (are aproximativ 1-1,2 kg), 2 morcovi măricei, curățați, 1 ceapă de apă albă pentru fierbere, 1 păstârnac curățat (rădăcina + frunzele), 100 ml de ulei de floarea soarelui, 1 ceapă de apă albă tocată mărunt pentru călire în ulei la prepararea finală a produsului, 2 lingurițe de pastă de tomate, 2 lingurițe de pastă de ardei iute dulce, 32 de măsline Mamouth (adică 8 măsline per porție) = aprox. 200 g, 2 căni de supă, din cea care rezultă la preparare (fierberea limbii), 3-4 frunze de busuioc (+ frunze pentru decor), 2 căței de usturoi, 1 lămâie (felii) pentru decor, sare și piper după preferințe

Dificultate: Medie Timp: 3h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Spălăm foarte bine limboiul în apă rece!
Curățăm morcovii păstârnacul și ceapa și îi crestăm, pentru o fierbere mai bună și mai rapidă.
Luăm un vas Kukta (vas de fierbere sub presiune) punem zarzavaturile și limba, umplem cu apă și punem la fiert circa o oră și jumătate minim.
După ce s-a terminat fierberea, scoatem limboiul și din supa formată, păstrăm cam 2 căni, pentru preparare ulterioară. Din restul de supă formată, se poate face supă, de diferite feluri!
Limba, după ce s-a răcit, o despielițăm, adică îi scoatem pielița de culoare albă de pe limbă.
Tăiem limba în felii subțiri de circa 1 cm grosime.
Acum încingem o cratiță cu ulei (în care să nu fie mai mult de 0,5 cm grosime ulei în cratiță), adăugăm puțină sare de mare grunjoasă și ceapa tăiată cubulețe și calim ușor la foc mediu.
Când ceapa devine mai sticloasă, adăugăm pasta de ardei dulce.
Supa de limbă pe care am oprit-o (cealalta parte a supei, o vom folosi pentru alt preparat), o adăugăm în cratiță și adăugăm de asemenea pasta de roșii, dizolvată în puțină apă.
Lasăm să înceapă să dea în clocot și adăugăm măslinele.
Apoi punem și feliile de limbă tăiate anterior.
Lăsăm la fiert la foc mic, încă o oră!
Când timpul de fierbere a limbii s-a terminat, adăugăm usturoiul tăiat subțire și busuiocul mărunțit.
Amestecăm și lăsăm să se odihnească ca să-și lase aromele și busuiocul și usturoiul.
Montaj pe farfurie:
3 felii de limbă cu 8 măsline, sos cât doriți și ornați cu frunze de busuioc și 2 felii de lămâie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Limbă cu măsline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba cu masline

Limba cu masline

Bucatile de limba se spala si se pun la fiert in apa rece.Cand incepe sa dea in clocot se ia

18 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancare de limba cu praz si masline

Mancare de limba cu praz si masline

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza

0 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    MARIANA , 13 septembrie 2013

    SI MIE IMI PLACE ACEASTA MANCARE.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Preferata mea...

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011

    imi place reteta asta!*****

    • claudia

      claudia (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

      am gatito, dar fara masline.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

      Un meniu de nota 10 cu felicitari ! Delicios !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 15 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 limbă de vită (are aproximativ 1-1,2 kg)
  • 2 morcovi măricei
  • curățați
  • 1 ceapă de apă albă pentru fierbere
  • 1 păstârnac curățat (rădăcina + frunzele)
  • 100 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă de apă albă tocată mărunt pentru călire în ulei la prepararea finală a produsului
  • 2 lingurițe de pastă de tomate
  • 2 lingurițe de pastă de ardei iute dulce
  • 32 de măsline Mamouth (adică 8 măsline per porție) = aprox. 200 g
  • 2 căni de supă
  • din cea care rezultă la preparare (fierberea limbii)
  • 3-4 frunze de busuioc (+ frunze pentru decor)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lămâie (felii) pentru decor
  • sare și piper după preferințe

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste

MARIANA

SI MIE IMI PLACE ACEASTA MANCARE.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancare de vinete cu carne de vaca
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania