autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu carne

Limbă cu măsline

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 noiembrie 2011

Ingrediente
1 limbă de vită (are aproximativ 1-1,2 kg), 2 morcovi măricei, curățați, 1 ceapă de apă albă pentru fierbere, 1 păstârnac curățat (rădăcina + frunzele), 100 ml de ulei de floarea soarelui, 1 ceapă de apă albă tocată mărunt pentru călire în ulei la prepararea finală a produsului, 2 lingurițe de pastă de tomate, 2 lingurițe de pastă de ardei iute dulce, 32 de măsline Mamouth (adică 8 măsline per porție) = aprox. 200 g, 2 căni de supă, din cea care rezultă la preparare (fierberea limbii), 3-4 frunze de busuioc (+ frunze pentru decor), 2 căței de usturoi, 1 lămâie (felii) pentru decor, sare și piper după preferințe

Dificultate: Medie Timp: 3h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Spălăm foarte bine limboiul în apă rece!
Curățăm morcovii păstârnacul și ceapa și îi crestăm, pentru o fierbere mai bună și mai rapidă.
Luăm un vas Kukta (vas de fierbere sub presiune) punem zarzavaturile și limba, umplem cu apă și punem la fiert circa o oră și jumătate minim.
După ce s-a terminat fierberea, scoatem limboiul și din supa formată, păstrăm cam 2 căni, pentru preparare ulterioară. Din restul de supă formată, se poate face supă, de diferite feluri!
Limba, după ce s-a răcit, o despielițăm, adică îi scoatem pielița de culoare albă de pe limbă.
Tăiem limba în felii subțiri de circa 1 cm grosime.
Acum încingem o cratiță cu ulei (în care să nu fie mai mult de 0,5 cm grosime ulei în cratiță), adăugăm puțină sare de mare grunjoasă și ceapa tăiată cubulețe și calim ușor la foc mediu.
Când ceapa devine mai sticloasă, adăugăm pasta de ardei dulce.
Supa de limbă pe care am oprit-o (cealalta parte a supei, o vom folosi pentru alt preparat), o adăugăm în cratiță și adăugăm de asemenea pasta de roșii, dizolvată în puțină apă.
Lasăm să înceapă să dea în clocot și adăugăm măslinele.
Apoi punem și feliile de limbă tăiate anterior.
Lăsăm la fiert la foc mic, încă o oră!
Când timpul de fierbere a limbii s-a terminat, adăugăm usturoiul tăiat subțire și busuiocul mărunțit.
Amestecăm și lăsăm să se odihnească ca să-și lase aromele și busuiocul și usturoiul.
Montaj pe farfurie:
3 felii de limbă cu 8 măsline, sos cât doriți și ornați cu frunze de busuioc și 2 felii de lămâie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Limbă cu măsline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba cu masline

Limba cu masline

Limba de porc sau de vita se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu vegeta bio cam o ora jumatate,

6 voturi    4 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Limba rasol cu masline si sos

Limba rasol cu masline si sos

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

25 voturi    10 comentarii
1h 45 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    MARIANA , 13 septembrie 2013

    SI MIE IMI PLACE ACEASTA MANCARE.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Preferata mea...

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011

    imi place reteta asta!*****

    • claudia

      claudia (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

      am gatito, dar fara masline.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

      Un meniu de nota 10 cu felicitari ! Delicios !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 15 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 limbă de vită (are aproximativ 1-1,2 kg)
  • 2 morcovi măricei
  • curățați
  • 1 ceapă de apă albă pentru fierbere
  • 1 păstârnac curățat (rădăcina + frunzele)
  • 100 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă de apă albă tocată mărunt pentru călire în ulei la prepararea finală a produsului
  • 2 lingurițe de pastă de tomate
  • 2 lingurițe de pastă de ardei iute dulce
  • 32 de măsline Mamouth (adică 8 măsline per porție) = aprox. 200 g
  • 2 căni de supă
  • din cea care rezultă la preparare (fierberea limbii)
  • 3-4 frunze de busuioc (+ frunze pentru decor)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lămâie (felii) pentru decor
  • sare și piper după preferințe

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste

MARIANA

SI MIE IMI PLACE ACEASTA MANCARE.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
FLOAREA-SOARELUI