Spălăm foarte bine limboiul în apă rece!
Curățăm morcovii păstârnacul și ceapa și îi crestăm, pentru o fierbere mai bună și mai rapidă.
Luăm un vas Kukta (vas de fierbere sub presiune) punem zarzavaturile și limba, umplem cu apă și punem la fiert circa o oră și jumătate minim.
După ce s-a terminat fierberea, scoatem limboiul și din supa formată, păstrăm cam 2 căni, pentru preparare ulterioară. Din restul de supă formată, se poate face supă, de diferite feluri!
Limba, după ce s-a răcit, o despielițăm, adică îi scoatem pielița de culoare albă de pe limbă.
Tăiem limba în felii subțiri de circa 1 cm grosime.
Acum încingem o cratiță cu ulei (în care să nu fie mai mult de 0,5 cm grosime ulei în cratiță), adăugăm puțină sare de mare grunjoasă și ceapa tăiată cubulețe și calim ușor la foc mediu.
Când ceapa devine mai sticloasă, adăugăm pasta de ardei dulce.
Supa de limbă pe care am oprit-o (cealalta parte a supei, o vom folosi pentru alt preparat), o adăugăm în cratiță și adăugăm de asemenea pasta de roșii, dizolvată în puțină apă.
Lasăm să înceapă să dea în clocot și adăugăm măslinele.
Apoi punem și feliile de limbă tăiate anterior.
Lăsăm la fiert la foc mic, încă o oră!
Când timpul de fierbere a limbii s-a terminat, adăugăm usturoiul tăiat subțire și busuiocul mărunțit.
Amestecăm și lăsăm să se odihnească ca să-și lase aromele și busuiocul și usturoiul.
Montaj pe farfurie:
3 felii de limbă cu 8 măsline, sos cât doriți și ornați cu frunze de busuioc și 2 felii de lămâie!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii