Limba cu masline in sos de vin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 limba mai mare
  • 300 gr. masline
  • 7-8 cepe
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar vin
  • 4-5 rosii sau 2 linguri bulion
  • 1 lingura faina
  • 1 lamiie
  • piper
  • sare
  • 1 foaie dafin

Mod de preparare

Limba se tine in apa rece 1-2 ore inainte de a se incepe prepararea, pentru a-i scoate tot singele. Se pune apoi la fiert in apa fierbinte cu sare. In timpul fiertului se incearca si cind pielita se ia usor se scoate afara, se lasa sa se racoreasca putin si se curata apoi cu virful unui cutit, incepind din virful limbii. Se pune din nou la fiert, spumuindu-se cind este nevoie. Se inabusa ceapa taiata marunt in ulei, apoi faina si bulionul. Se stinge cu zeama de oase sau cu apa si se lasa sa fiarba. Cind limba este fiarta se scoate si se taie felii. Se strecoara sosul si se fierbe impreuna cu carnea, vinul, sare, piper si foaia de dafin. Maslinele se desareaza mai din vreme in apa calda. Feliile de limba se asaza in sos odata cu maslinele. Se mai tine citeva minute pe masina si se lasa sa se raceasca Se asaza pe farfuria de servit cu felii de lamiie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise