autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Limba cu masline si lamiie

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
750 gr. limba, 2 cepe, 1 lingura faina, 100 gr. ulei, 1 lingura bulion, ½ lingura otet, 1 lingura zahar, ¼ kg. masline, ½ lamiie, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

23 voturi

Mod de preparare

Se inabusa in ulei cepele taiate marunt. Se adauga faina si se stinge cu zeama in care a fiert limba. Se lasa sa dea citeva clocote. Se adauga bulionul, otetul si zaharul. Separat, se spala, se cresteaza maslinele si se dau in citeva clocote. Se scurg si se pun sa fiarba in sos, adaugind putina zeama. Limba foarte bine spalata, se fierbe in apa clocotita cu zarzavat de supa si sare. Cind este gata, se curata de pielita si se taie felii. Cind maslinele sint fierte, se adauga limba fiarta si taiata felii si lamiia curatita si taiata felii.
Se poate servi calda sau rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline si lamiie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Bucãti marinate cu orez de fasole (Rojões com arroz de feijão)

Bucãti marinate cu orez de fasole (Rojões com arroz de feijão)

1)In ziua anterioarã se condimenteazã carnea cu pasta fãcutã din: ulei,pasta de ardei, boia,pãtrunjel

4 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Frittatta de cartofi cu sunca

Frittatta de cartofi cu sunca

Cartofii se curata, spala si se taie rondele subtirele. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, iar

2 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

    O bunatate,merita pregatita !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Super reeta.Cred ca e o nebunie. Servita rece, e a o mancarica rece.

Dificultate

Medie

Timp

2h

23 voturi

Ingrediente

  • 750 gr. limba
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • 100 gr. ulei
  • 1 lingura bulion
  • ½ lingura otet
  • 1 lingura zahar
  • ¼ kg. masline
  • ½ lamiie
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate,merita pregatita !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tarta aperitiv cu ficatei de pui si ciuperci