autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Limba cu masline

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
o limba de 1 kg, 150 gr. masline, 4-5 buc. ceapa, 1 pahar ulei, 1 pahar vin, 3-4 buc. rosii, 2 lingurite faina, 1 foaie de dafin, 1 lamiie, 100 gr. arpagic, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

108 voturi

Mod de preparare

Limba fiarta se lasa sa se raceasca, se taie felii si se presara cu putin piper. Se asaza apoi feliile de limba intr-o cratita. Ceapa se taie subtire si se prajeste intr-o tigaie, in ulei fierbinte, pina capata culoare aurie. Se adauga faina, se stinge cu putina zeama in care a fiert limba si se lasa sa fiarba inabusit pina cind se inmoaie ceapa. Apoi se trece prin sita in cratita cu feliile de limba. Se adauga o foaie de dafin, piper boabe si putina verdeata tocata marunt (marar si patrunjel). Arpagicul se curata si se prajeste usor in putin ulei fierbinte. Apoi se adauga in cratita cu feliile de limba impreuna cu maslinele spalate, 2-3 rosii taiate felii prajite in ulei si strecurate. Se toarna deasupra putina zeama in care a fiert limba, 1 pahar de vin, se adauga citeva felii de lamiie curatate de coaja si simburi si taiate in doua. Se lasa sa fiarba si sa scada, tinind seama ca sosul daca se raceste, se ingroasa.
Cind este gata, se lasa sa se racoreasca, apoi se asaza pe un platou, garnisind imprejur cu felii de lamiie
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba rasol cu masline si sos

Limba rasol cu masline si sos

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

25 voturi    10 comentarii
1h 45 min
Sosuri
Mancare de limba cu praz si masline

Mancare de limba cu praz si masline

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza

0 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mishulyna (Bucatar sef):

    O prepar un pic altfel: las limba în apa rece minim o ora sa mai iasa din sânge, daca am timp o las asa la frigider peste noapte. Apoi o pun la fiert în apa rece cât s-o acopere, adun spuma când începe sa fiarba. În paralel: pun la calit în ulei sau unt cam tot atâta ceapa taiata pestisori cât cântareste limba. Daca ceapa nu lasa destula zeama adaug din apa în care fierbe limba. Dupa ce-am strâns spuma din vasul în care fierbe limba adaug 1-3 cuisoare în functie de cantitate (si de gust), o foaie de dafin, o crenguta de cimbru si putina sare - zeama scade si nu trebuie sa devina prea sarata. Dupa 30-45 minute scot limba din oala (zeama poate continua sa fiarba) si-o pun în fata ferestrei deschise sa se raceasca un pic, s-o pot curata de piele si glande salivare (sunt mai simandicoasa)... Se curata mai usor începând de la vârful limbii, tragând cu cutitul fâsii. Pun limba curatata înapoi la fiert în zeama ei si-o las asa pâna are consistenta unui muschi bine fiert. Atunci o scot si-o tai oblic în felii cam de 1,5-2 cm grosime si pun feliile peste ceapa calita cum am descris mai sus, pun o mâna de masline, si un polonic din zeama în care a fiert limba, piper dupa gust iar dupa 15 minute verific daca mai trebuie sare, de obicei nu trebuie pentru ca maslinele sunt si ele sarate... Pentru gatit la oala sub presiune: dupa 15 minute de fiert limba se poate curata, înca 15 minute de fiert sunt suficiente. Feliile de limba fiarta se pot trece prin ou si faina pentru a fi preparate pané în unt sau ulei încins. Pofta buna!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

    Imi place foarte mult limba cu masline si o pregatesc foarte des .

  • Fara foto

    mary , 22 martie 2010

    mi-a iesit foarte buna. sa vedem cand se raceste cum va fi.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

108 voturi

Ingrediente

  • o limba de 1 kg
  • 150 gr. masline
  • 4-5 buc. ceapa
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar vin
  • 3-4 buc. rosii
  • 2 lingurite faina
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lamiie
  • 100 gr. arpagic
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult limba cu masline si o pregatesc foarte des .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu carne afumata cu mazare