autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Limba cu mazare scazuta

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Ingrediente
700 g limba de porc, 500 g mazare boabe (1 borcan de 800 g mazare), 3 morcovi, 2 cepe, 1 pastarnac, 2 ardei grasi rosu/galben, 1 peperoni nu prea iute, 1 rosie mica, 1 legatura patrunjel, marar, 1-2 linguri faina, 3 linguri ulei, 2 linguri otet, 1-2 lingurite zahar, 1 cub sau 1 lingurita concentrat ciuperci sau pui, sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

16 voturi

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun o ceapa, un morcov si pastarnacul intregi si putina sare. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.
Intre timp curatati celelalte legume si zarzavaturi, si scoateti cotoarele ardeilor.
Intr-o cratita puneti uleiul si incepeti sa caliti legumele incepand cu felii de morcov, ceapa taiata pestisori, cubulete de ardei gras, cateva feliute de peperoni, verdeata tocata, sare, piper, cimbru. Adaugati la urma rosia decojita, concentratul, mazarea si 3-4 polonice din zeama in care fierbe limba. Lasati la fiert cam 30 minute la foc mic cu capac, pana fierbe mazarea.
Cand carnea a fiert se scoate sa se racoreasca, se curata de piele, se taie felii si se pune peste mazare. Daca a scazut prea mult, se mai poate completa cu putina zeama de la limba si se adauga faina desfacuta in putina apa rece. Se mai fierbe cateva minute ca sa se lege sosul, avand grija sa nu se prinda. Dregeti gustul de sare, piper, otet, zahar, eventual putin cimbru si presarati cu marar tocat.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu mazare scazuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pipote si inimioare de curcan rasol

Pipote si inimioare de curcan rasol

Pipotele si inimioarele se spala ,se curata de eventuale pielite si se pun la fiert . Dupa ce se

8 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu pipote si inimi de curcan

Pilaf cu pipote si inimi de curcan

Pipotele si inimile de curcan se curata,se spala si se pun la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa

6 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ronny Si Mami , 16 iulie 2015

    Sa inteleg căci cu faina se face sosul? Sau care e întrebuințara ei?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate de papica ,felicitari !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Multumesc, Alina. Am revenit cu drag pe site. Postez retete si raspund la comentarii. S-a rezolvat problema. Te pup/

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      Tare gustoasa!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Foarte buna!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc, multumesc. Mai fac.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Ce buna e...vreau si eu o portie din materialul video. Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Doina, cred ca e tare gusoasa mancarea ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

16 voturi

Ingrediente

  • 700 g limba de porc
  • 500 g mazare boabe (1 borcan de 800 g mazare)
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 2 ardei grasi rosu/galben
  • 1 peperoni nu prea iute
  • 1 rosie mica
  • 1 legatura patrunjel
  • marar
  • 1-2 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 1-2 lingurite zahar
  • 1 cub sau 1 lingurita concentrat ciuperci sau pui
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate de papica ,felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa