autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Limba cu mazare scazuta

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Ingrediente
700 g limba de porc, 500 g mazare boabe (1 borcan de 800 g mazare), 3 morcovi, 2 cepe, 1 pastarnac, 2 ardei grasi rosu/galben, 1 peperoni nu prea iute, 1 rosie mica, 1 legatura patrunjel, marar, 1-2 linguri faina, 3 linguri ulei, 2 linguri otet, 1-2 lingurite zahar, 1 cub sau 1 lingurita concentrat ciuperci sau pui, sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

16 voturi

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun o ceapa, un morcov si pastarnacul intregi si putina sare. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.
Intre timp curatati celelalte legume si zarzavaturi, si scoateti cotoarele ardeilor.
Intr-o cratita puneti uleiul si incepeti sa caliti legumele incepand cu felii de morcov, ceapa taiata pestisori, cubulete de ardei gras, cateva feliute de peperoni, verdeata tocata, sare, piper, cimbru. Adaugati la urma rosia decojita, concentratul, mazarea si 3-4 polonice din zeama in care fierbe limba. Lasati la fiert cam 30 minute la foc mic cu capac, pana fierbe mazarea.
Cand carnea a fiert se scoate sa se racoreasca, se curata de piele, se taie felii si se pune peste mazare. Daca a scazut prea mult, se mai poate completa cu putina zeama de la limba si se adauga faina desfacuta in putina apa rece. Se mai fierbe cateva minute ca sa se lege sosul, avand grija sa nu se prinda. Dregeti gustul de sare, piper, otet, zahar, eventual putin cimbru si presarati cu marar tocat.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu mazare scazuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
orez cu pulpe de pui

orez cu pulpe de pui

intro oala punem ulei sa se incinga adaugam ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare ,dupa

12 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood

Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood

Carnea: Incalziti cuptorul la 170 ° C. Luati un castron mare si amestecati carnea tocata

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ronny Si Mami , 16 iulie 2015

    Sa inteleg căci cu faina se face sosul? Sau care e întrebuințara ei?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate de papica ,felicitari !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Multumesc, Alina. Am revenit cu drag pe site. Postez retete si raspund la comentarii. S-a rezolvat problema. Te pup/

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      Tare gustoasa!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Foarte buna!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc, multumesc. Mai fac.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Ce buna e...vreau si eu o portie din materialul video. Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Doina, cred ca e tare gusoasa mancarea ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

16 voturi

Ingrediente

  • 700 g limba de porc
  • 500 g mazare boabe (1 borcan de 800 g mazare)
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 2 ardei grasi rosu/galben
  • 1 peperoni nu prea iute
  • 1 rosie mica
  • 1 legatura patrunjel
  • marar
  • 1-2 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 1-2 lingurite zahar
  • 1 cub sau 1 lingurita concentrat ciuperci sau pui
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate de papica ,felicitari !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Creier pane