Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun o ceapa, un morcov si pastarnacul intregi si putina sare. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.
Intre timp curatati celelalte legume si zarzavaturi, si scoateti cotoarele ardeilor.
Intr-o cratita puneti uleiul si incepeti sa caliti legumele incepand cu felii de morcov, ceapa taiata pestisori, cubulete de ardei gras, cateva feliute de peperoni, verdeata tocata, sare, piper, cimbru. Adaugati la urma rosia decojita, concentratul, mazarea si 3-4 polonice din zeama in care fierbe limba. Lasati la fiert cam 30 minute la foc mic cu capac, pana fierbe mazarea.
Cand carnea a fiert se scoate sa se racoreasca, se curata de piele, se taie felii si se pune peste mazare. Daca a scazut prea mult, se mai poate completa cu putina zeama de la limba si se adauga faina desfacuta in putina apa rece. Se mai fierbe cateva minute ca sa se lege sosul, avand grija sa nu se prinda. Dregeti gustul de sare, piper, otet, zahar, eventual putin cimbru si presarati cu marar tocat.
Pofta buna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii