LIMBA CU MERE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 limba de vita sau porc(cca. 1 kg.),
  • 100g.ulei,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 100g.zahar,
  • 1 kg.mere,
  • sare;

Mod de preparare

1.Limba se fierbe in apa cu sare, morcovi si ceapa.Cand este fiarta ,se curata de pielite si se taie felii.

2. Merele se curata de caja si seminte , se taie sferturi si se \"trag\" putin in ulei , la foc iute.

3.Din zeama in care a fiert limba , se scot zarzavaturile si se pun merele trase ,feliile de limba si zaharul putin caramelizat.Se lasa sa fiarba 1/2 ora ,la foc mic, sa scada sosul.

4.Se serveste preparatul cu garnitura de cartofi-natur, piure, crochete de cartofi-si un vin rosu rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise