LIMBA CU MERE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 limba de vita sau porc(cca. 1 kg.),
  • 100g.ulei,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 100g.zahar,
  • 1 kg.mere,
  • sare;

Mod de preparare

1.Limba se fierbe in apa cu sare, morcovi si ceapa.Cand este fiarta ,se curata de pielite si se taie felii.

2. Merele se curata de caja si seminte , se taie sferturi si se \"trag\" putin in ulei , la foc iute.

3.Din zeama in care a fiert limba , se scot zarzavaturile si se pun merele trase ,feliile de limba si zaharul putin caramelizat.Se lasa sa fiarba 1/2 ora ,la foc mic, sa scada sosul.

4.Se serveste preparatul cu garnitura de cartofi-natur, piure, crochete de cartofi-si un vin rosu rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor