autor:

susu

» » Mancaruri cu carne

Limba cu praz si masline

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Ingrediente
2 limbi de porc, 1 ceapa mare, 2 fire de praz, 300 g masline din acelea naturale, de culoare maro deschis, 1 cana de vin alb sec sau demisec, 2-3 linguri de pasta tomate, Zeama in care a fiert limba, Condimente, Ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pun limbile spalate la fiert impreuna cu condimente: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice condiment este pe gustul vostru pentru a-si lua gust. Dupa ce au fiert se curata de pielite cat sunt calde si apoi se taie fasii sau felii mai grosute. Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga maslinele si se calesc si ele, se adauga prazul taiat rondele nu foarte subtiri ( eu am taiat cateva bucati mai mari pentru aspect) si se lasa sa se inmoaie bine si prazul. Mie imi place numai acest fel de masline si am auzit de la diversi ca sunt si mai sanatoase fata de cele negre care sunt tratate. Se adauga o parte din apa in care a fiert limba ( atat cat sa acopere prazul)si se lasa acoperit cu capac sa scada. Spre sfarsit se adauga limba déjà fiarta si se mai lasa putin. Se desface bulionul cu putina zeama si se adauga la mancare. Se mai baga la cuptor pentru vreo 15 minute sa mai scada. Se sareaza dupa gust daca mai este cazul avand in vederea ca maslinele sunt sarate. Se serveste cu un pahar de vin alb dar in lipsa lui putem bea unul rosu de tara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu praz si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de praz cu limba si masline

Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Mancare de limba cu praz si masline

Mancare de limba cu praz si masline

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza

0 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 limbi de porc
  • 1 ceapa mare
  • 2 fire de praz
  • 300 g masline din acelea naturale
  • de culoare maro deschis
  • 1 cana de vin alb sec sau demisec
  • 2-3 linguri de pasta tomate
  • Zeama in care a fiert limba
  • Condimente
  • Ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

13 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Pulpa de porc la cuptor