autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Limba cu sos de smintina

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
O limba de un kg., 3 l de apa., 3 cepe, un morcov, un patrunjel., 10 boabe de piper, sare, o lingurita de faina, o ceasca de smintina, o lingura de unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

44 voturi

Mod de preparare

Se spala limba in mai multe ape, frecind-o cu putin malai ca sa se duca murdaria dintre pori. Se scoate gitlejul si se tine limba cel putin o ora in apa rece, inainte de a fi pregatita. Se pune la fiert in apa rece. Cind incepe sa dea in clocote se ia spuma.
Se curata de pielita.
Se taie felii si se aseaza in cratita.
Se prajeste in unt cu o ceapa taiata marunt.
Cind ceapa a inceput sa se ingalbeneasca, se adauga faina.
Se stinge cu o ceasca de zeama in care a fiert limba, se face un sos potrivit de gros, se adauga smintina, se toarna peste limba si se lasa sa mai fiarba 10 minute la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu sos de smintina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vinete umplute

Vinete umplute

- se taie vinetele pe jumătate, longitudinal, şi se pun într-o tavă, pe o foaie de copt, şi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Varza cu carnati si afumatura

Varza cu carnati si afumatura

Astfel luati varza, spalati-o in cateva ape pentru a mai elimina din sare, taiati-o si tocati-o marunt.

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

    E foarte buna (dar are multe calorii).Eu fierb limba ,o tai felii si torn deasupra un sos format din smantana,mustar, o lingura de maioneza dietetica,sare piper chilli.Ornez cu patrunjel verde tocat sau marar (ce am in casa).E o bunatate .Procedez asa deoarece evit prajelile...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

44 voturi

Ingrediente

  • O limba de un kg.
  • 3 l de apa.
  • 3 cepe
  • un morcov
  • un patrunjel.
  • 10 boabe de piper
  • sare
  • o lingurita de faina
  • o ceasca de smintina
  • o lingura de unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

E foarte buna (dar are multe calorii).Eu fierb limba ,o tai felii si torn deasupra un sos format din smantana,mustar, o lingura de maioneza dietetica,sare piper chilli.Ornez cu patrunjel verde tocat sau marar (ce am in casa).E o bunatate .Procedez asa deoarece evit prajelile...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Pui invelit in foietaj cu sos de mustar