autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Limba cu sos picant si ciuperci

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Ingrediente
4 bucati limba de porc, 100 g ciuperci champignon, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 50 g telina, 1 legatura de patrunjel, 1 lamaie, 1 ou crud, 2 ardei grasi rosu, galben, cateva frunze de salata verde, 100 ml smantana (iaurt), 50 g masline negre, 1-2 lingurite mustar, 20 ml otet, 5 linguri ulei de masline, 100 ml ulei, sare, piper (1 cub concentrat de ciuperci - optional)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun legumele intregi (in afara de ardei si ciuperci) si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.
Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii (o limba se poate pastra pentru supa).
Se prepara un sos din galbenus, mustar, ulei si 4-5 linguri de otet, amestecand rapid cu un tel sub forma de para, adaugati sare, piper si 2 linguri de smantana (iaurt).
Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul de masline si caliti in el ciupercile spalate si feliate mare, doar cateva minute, condimentate cu sare si piper.
Asezati feliile de limba pe un platou, ciupercile, sosul, garnisiti cu salata verde, felii de lamaie, feliute subtiri de ardei rosu si galben, morcovi fierti, masline si patrunjel.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu sos picant si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui de pui cu sote de mazare

Frigarui de pui cu sote de mazare

Frigaruile: Mai intai marinam carnea sa prinda din toate aromele. Intr-un bol amestecam mustarul,

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

    Multumesc. Ma bucur ca va place.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 10 august 2009

    O combinatie pe gustul meu.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati limba de porc
  • 100 g ciuperci champignon
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 50 g telina
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lamaie
  • 1 ou crud
  • 2 ardei grasi rosu
  • galben
  • cateva frunze de salata verde
  • 100 ml smantana (iaurt)
  • 50 g masline negre
  • 1-2 lingurite mustar
  • 20 ml otet
  • 5 linguri ulei de masline
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper (1 cub concentrat de ciuperci - optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Perisoare din carne de pui cu smantana