autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

LIMBA CU SOS RAGU

Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Ingrediente
6-8 felii de limba, un morcov, un patrunjel, 1/2 telina, o ceapa (toate cca 300 g ), 50-100 ml suc de rosii, 3-4 felii de lamiie, 30 masline, o foaie de dafin, 25 g faina, 50-80 ml untdelemn, piper, cimbru, 20 g zahar pentru caramel.

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul, ras prin razatoarea cu guri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul.Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fiert limba sau cu apa, lasindu-le sa fiarba, acoperit, pina cind se moaie bine, apoi se trece prin sita inoxidabila.Faina se freaca cu vinul si sucul de rosii si se adauga in sos, impreuna cu toate ingredientele mentionate, inclusiv cu toate feliile de limba.Daca este nevoie, sosul se dilueaza cu supa, cit sa cuprinda bucatile de limba (cca 600 ml de sos).Zaharul se caramelizeaza (maro deschis) si se stige cu 2-3 linguri cu apa fierbinte; dupa ce s-a topit, se toarna in sos.Cratita se introduce in cuptor, unde se lasa 20 minute, pina cind fierb maslinele si se ridica untdelemnul.Dupa ce s-a racit, se adauga sare, daca maslinele n-au fost sarate suficient.Mincarea se serveste rece, ca fel intii si calda, cu garnitura de macaroane.
Daca ti-a placut reteta noastra "LIMBA CU SOS RAGU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vitel cu fasole verde

Vitel cu fasole verde

Carnea se taie bucatele mici. Se curata legumele si se taie marunt apoi se pun la calit in ulei

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu rosii

Pui cu rosii

Puiul se taie bucati si se prajeste in ulei. Se scoate iar in grasimea ramasa se caleste ceapa tocata

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

    Cred ca este foarte bun,voi incerca si eu ...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    MMMMmmmm ce minunatie de papica.

Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 6-8 felii de limba
  • un morcov
  • un patrunjel
  • 1/2 telina
  • o ceapa (toate cca 300 g )
  • 50-100 ml suc de rosii
  • 3-4 felii de lamiie
  • 30 masline
  • o foaie de dafin
  • 25 g faina
  • 50-80 ml untdelemn
  • piper
  • cimbru
  • 20 g zahar pentru caramel.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte bun,voi incerca si eu ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Piftie - racituri - de curcan