autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

LIMBA CU SOS RAGU

Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Ingrediente
6-8 felii de limba, un morcov, un patrunjel, 1/2 telina, o ceapa (toate cca 300 g ), 50-100 ml suc de rosii, 3-4 felii de lamiie, 30 masline, o foaie de dafin, 25 g faina, 50-80 ml untdelemn, piper, cimbru, 20 g zahar pentru caramel.

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul, ras prin razatoarea cu guri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul.Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fiert limba sau cu apa, lasindu-le sa fiarba, acoperit, pina cind se moaie bine, apoi se trece prin sita inoxidabila.Faina se freaca cu vinul si sucul de rosii si se adauga in sos, impreuna cu toate ingredientele mentionate, inclusiv cu toate feliile de limba.Daca este nevoie, sosul se dilueaza cu supa, cit sa cuprinda bucatile de limba (cca 600 ml de sos).Zaharul se caramelizeaza (maro deschis) si se stige cu 2-3 linguri cu apa fierbinte; dupa ce s-a topit, se toarna in sos.Cratita se introduce in cuptor, unde se lasa 20 minute, pina cind fierb maslinele si se ridica untdelemnul.Dupa ce s-a racit, se adauga sare, daca maslinele n-au fost sarate suficient.Mincarea se serveste rece, ca fel intii si calda, cu garnitura de macaroane.
Daca ti-a placut reteta noastra "LIMBA CU SOS RAGU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricaş cu găluşte de făină

Papricaş cu găluşte de făină

Carnea de porc o tăiem bucăţele potrivite şi o punem la rumenit în ulei de floarea soarelui,

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Lasagne alla bolognese

Lasagne alla bolognese

Intr-o tigaie incapatoare (mai mare) punem uleiul, iar dupa ce s-a incalzit adaugam legumele taiate

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

    Cred ca este foarte bun,voi incerca si eu ...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    MMMMmmmm ce minunatie de papica.

Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 6-8 felii de limba
  • un morcov
  • un patrunjel
  • 1/2 telina
  • o ceapa (toate cca 300 g )
  • 50-100 ml suc de rosii
  • 3-4 felii de lamiie
  • 30 masline
  • o foaie de dafin
  • 25 g faina
  • 50-80 ml untdelemn
  • piper
  • cimbru
  • 20 g zahar pentru caramel.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte bun,voi incerca si eu ...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui pe sare la cuptor