autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Limba de vaca in sos de ciuperci

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2012

Ingrediente
1limba proaspata sau congelata, 1ceapa, enibahar,foi de dafin, 1morcov, , ptr sos, 1ceapa, 200gr ciuperci proaspete sau din conserva, 1lingurita de boia dulce, 1-2linguri praf de supa cu ciuperci-knor, 1lingura faina, 3-4catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Intai punem limba la fiert cu morcov,ceapa enibahar si foi de dafin.Limba fierbe cel putin 2ore pina devine moale.
Eu ma folosesc de oala cu presiune ptr a fierbe limba.
Dupa ce a fiert o pun intr-un bol cu apa cu gheata ptr cateva minute si astfel putem coji usor pielita ce o are.
Taiem limba in felii potrivite.
Pregatim sosul-Intr-o cratita lata prajim ceapa usor dupa care adaugam ciupercile taiate si prajim usor adaugam din lichidul in care a fiert limba dupa ce l-am strecurat mai adaugam apa si praful de supa de ciuperci si lasam sa fiarba cateva minute.
Adaugam feliile de limba,boia dulce usturoi pisat si lasam sa fiarba pe foc mic aproape 15 minute.
Cine doreste un sos mai gros poate dizolva 1 lingura de faina cu putin sos si se adauga iarasi in sosul care fierbe si se amesteca usor.
Se poate servi limba in sos cu mamaliguta calda sau cartofi si muraturi.
Este o mancare foarte gustoasa si usor de pregatit.
O puteti pregati cu o zi inainte si se poate incalzi in cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de vaca in sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi umpluti cu sunca si branza

Cartofi umpluti cu sunca si branza

Se fierb cartofii in coaja. Se scurg de apa, se lasa cateva minute la racit si se curata de coaja

45 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mâncare rece de iepure cu măsline

Mâncare rece de iepure cu măsline

Carnea de iepure se pune la fiert cu sare, citeva boabe de piper şi se lasă la fiert până se

6 voturi    0 comentarii
4h 5 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1limba proaspata sau congelata
  • 1ceapa
  • enibahar,foi de dafin
  • 1morcov
  • ptr sos
  • 1ceapa
  • 200gr ciuperci proaspete sau din conserva
  • 1lingurita de boia dulce
  • 1-2linguri praf de supa cu ciuperci-knor
  • 1lingura faina
  • 3-4catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ficat de pui in stil libanez cu crostini