autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Limba de vaca in sos de ciuperci

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2012

Ingrediente
1limba proaspata sau congelata, 1ceapa, enibahar,foi de dafin, 1morcov, , ptr sos, 1ceapa, 200gr ciuperci proaspete sau din conserva, 1lingurita de boia dulce, 1-2linguri praf de supa cu ciuperci-knor, 1lingura faina, 3-4catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Intai punem limba la fiert cu morcov,ceapa enibahar si foi de dafin.Limba fierbe cel putin 2ore pina devine moale.
Eu ma folosesc de oala cu presiune ptr a fierbe limba.
Dupa ce a fiert o pun intr-un bol cu apa cu gheata ptr cateva minute si astfel putem coji usor pielita ce o are.
Taiem limba in felii potrivite.
Pregatim sosul-Intr-o cratita lata prajim ceapa usor dupa care adaugam ciupercile taiate si prajim usor adaugam din lichidul in care a fiert limba dupa ce l-am strecurat mai adaugam apa si praful de supa de ciuperci si lasam sa fiarba cateva minute.
Adaugam feliile de limba,boia dulce usturoi pisat si lasam sa fiarba pe foc mic aproape 15 minute.
Cine doreste un sos mai gros poate dizolva 1 lingura de faina cu putin sos si se adauga iarasi in sosul care fierbe si se amesteca usor.
Se poate servi limba in sos cu mamaliguta calda sau cartofi si muraturi.
Este o mancare foarte gustoasa si usor de pregatit.
O puteti pregati cu o zi inainte si se poate incalzi in cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de vaca in sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Curcan in sos de lamaie

Curcan in sos de lamaie

Pulpele de curcan le dezosam, lasand pielita pe ele( la coacere , le va da un gust mult mai placut). Dupa

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
PASTAI CU CARNE DE PORC

PASTAI CU CARNE DE PORC

Carnea de porc se taie cuburi mici si se pune la fiert in oala sub presiune in 100 ml apa si 50 ml

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1limba proaspata sau congelata
  • 1ceapa
  • enibahar,foi de dafin
  • 1morcov
  • ptr sos
  • 1ceapa
  • 200gr ciuperci proaspete sau din conserva
  • 1lingurita de boia dulce
  • 1-2linguri praf de supa cu ciuperci-knor
  • 1lingura faina
  • 3-4catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
chiftelute cu carne de curcan