autor:

mihai

» » Mancaruri cu carne

Limba de vita cu mazare

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
1 limba de vita, 600g mazare, 1 ceapa medie, 1 conserva de rosii(400g), 3 catai usturoi, 6 linguri ulei de masline, 2 foi dafin, sos picant dupa gust(optional), sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

15 voturi

Mod de preparare

Fierbem limba intreaga in apa cu sare dupa gust cca. 2 ore la foc mediu. Soatem limba din oala si lasam sa se raceasca. Indepartam pielea de pe limba si taiem rondele de 1,5cm. Intr-o cratita punem uleiul de masline adaugam usturoiul si ceapa taiate solzisori frigem 2min pana incepe sa sticleasca. Adaugam rosiile taiate din conserva, mazarea, foile de dafin, rondelele de limba si cca. jumatate cana de apa fierbinte. Lasam sa fiarba 10min. dupa care potrivim de sare, piper si sos picant(tip tobasco). Eu am servit aceasta mancare cu orez. Fierbem 250g orez in multa apa, sare si piper macinat. Cand orezul a fiert scurgem apa adaugam 50g unt, amestecam si se serveste impreuna cu mincarea de limba. E o mancare ce se serveste uneori in zona centru nordul portugaliei alaturi de un vin bun rosu. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de vita cu mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu crema cheddar

Piept de pui cu crema cheddar

Incingeti cuptorul la 175 grade. Indepartati semintele ardeilor iuti si tocati marunt. Taiati ceapa

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Lasagna de cârnati proaspeti

Lasagna de cârnati proaspeti

Ca sã ies din obisnuintã am schimbat carnea pe cârnati proaspeti, am folosit cârnati neafumati

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

    O bunatate...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

    Foarte buna!***** Cere putin mai multa rabdare dar merita!!!!!!!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Tare buna trebuie sa fie ! Imi place combinatia de orez cu mazare si...limba care arata minunat !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Hmmm...ce bunãtate!!!!!!!!!!!!!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      DElicios si frumos prezentat.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Un meniu delicios yumi,yumi. *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Hmmm...ce deliciu!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1 limba de vita
  • 600g mazare
  • 1 ceapa medie
  • 1 conserva de rosii(400g)
  • 3 catai usturoi
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 foi dafin
  • sos picant dupa gust(optional)
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tocana munteneasca