Limba de vita cu mazare

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
medie
Limba de vita cu mazare

Ingrediente

  • 1 limba de vita
  • 600g mazare
  • 1 ceapa medie
  • 1 conserva de rosii(400g)
  • 3 catai usturoi
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 foi dafin
  • sos picant dupa gust(optional)
  • sare si piper

Mod de preparare

Fierbem limba intreaga in apa cu sare dupa gust cca. 2 ore la foc mediu. Soatem limba din oala si lasam sa se raceasca. Indepartam pielea de pe limba si taiem rondele de 1,5cm. Intr-o cratita punem uleiul de masline adaugam usturoiul si ceapa taiate solzisori frigem 2min pana incepe sa sticleasca. Adaugam rosiile taiate din conserva, mazarea, foile de dafin, rondelele de limba si cca. jumatate cana de apa fierbinte. Lasam sa fiarba 10min. dupa care potrivim de sare, piper si sos picant(tip tobasco). Eu am servit aceasta mancare cu orez. Fierbem 250g orez in multa apa, sare si piper macinat. Cand orezul a fiert scurgem apa adaugam 50g unt, amestecam si se serveste impreuna cu mincarea de limba. E o mancare ce se serveste uneori in zona centru nordul portugaliei alaturi de un vin bun rosu. Va urez pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise