autor:

mihai

» » Mancaruri cu carne

Limba de vita cu mazare

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
1 limba de vita, 600g mazare, 1 ceapa medie, 1 conserva de rosii(400g), 3 catai usturoi, 6 linguri ulei de masline, 2 foi dafin, sos picant dupa gust(optional), sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

15 voturi

Mod de preparare

Fierbem limba intreaga in apa cu sare dupa gust cca. 2 ore la foc mediu. Soatem limba din oala si lasam sa se raceasca. Indepartam pielea de pe limba si taiem rondele de 1,5cm. Intr-o cratita punem uleiul de masline adaugam usturoiul si ceapa taiate solzisori frigem 2min pana incepe sa sticleasca. Adaugam rosiile taiate din conserva, mazarea, foile de dafin, rondelele de limba si cca. jumatate cana de apa fierbinte. Lasam sa fiarba 10min. dupa care potrivim de sare, piper si sos picant(tip tobasco). Eu am servit aceasta mancare cu orez. Fierbem 250g orez in multa apa, sare si piper macinat. Cand orezul a fiert scurgem apa adaugam 50g unt, amestecam si se serveste impreuna cu mincarea de limba. E o mancare ce se serveste uneori in zona centru nordul portugaliei alaturi de un vin bun rosu. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de vita cu mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu miere si bucuioc

Pulpe de pui cu miere si bucuioc

Pulpele se spala si se ung cu o pensula cu miere. Se condimenteaza cu sare, piper si boia si se presara

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)

Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)

1)Taie puiul in bucãti mici. Intr-o oalã pune uleiul de mãsline, carnea si lasã la prãjit. Toarnã

2 voturi    3 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

    O bunatate...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

    Foarte buna!***** Cere putin mai multa rabdare dar merita!!!!!!!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Tare buna trebuie sa fie ! Imi place combinatia de orez cu mazare si...limba care arata minunat !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Hmmm...ce bunãtate!!!!!!!!!!!!!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      DElicios si frumos prezentat.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Un meniu delicios yumi,yumi. *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Hmmm...ce deliciu!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1 limba de vita
  • 600g mazare
  • 1 ceapa medie
  • 1 conserva de rosii(400g)
  • 3 catai usturoi
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 foi dafin
  • sos picant dupa gust(optional)
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cevapi (mici)