autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Limba rasol cu dovlecel

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2009

Ingrediente
1 kg limba de porc, 1 dovlecel mai mare 650-700 g, 2 ardei grasi, 2 cepe, 1 rosie, 10 ml bulion, 50 g telina, 2-3 morcovi, cateva fire de patrunjel, 4-5 catei de usturoi, 2 linguri smantana, 2 linguri faina, 3 linguri ulei de masline, sare, piper, cimbru, 1 lingurta concentrat de ciuperci

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun o ceapa, un morcov si telina intregi. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.
Intre timp curatati celelalte legume si zarzavaturi, dovlecelul se taie in doua pe lungime si scot semintele. Scoateti cotoarele ardeilor.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2 linguri ulei de masline si incepeti sa caliti legumele incepand cu felii de morcov, ceapa taiata pestisori, cubulete de ardei gras, putina verdeata tocata, sare, piper. Adaugati la urma rosia decojita.
Intr-o craticioara puneti o lingura de ulei de masline, adaugati dovlecelul taiati cubulete mai mari, concentratul de ciuperci iar dupa cateva minute turnati 2 polonice de zeama clocotita de la limba, adaugati si legumele calite si lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 20-25 minute. Adaugati apoi faina desfacuta in bulion, smantana si putina apa, mai dati cateva clocote si condimentati cu cimbru, sare si piper daca mai trebuie, verdeata tocata.
Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii (o limba se poate pastra pentru supa).
Asezati feliile de limba pe platou, legumele si decorati cu verdeata si usturoi taiat feliute.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba rasol cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de varza (la cuptor)

Sarmalute in foi de varza (la cuptor)

Incepem cu ceapa si prazul taiate fin si puse la calit dar acoperite,asa cei cu probleme de ficat

11 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne
PUI CU SOS ROSU SI CARTOFI NOI

PUI CU SOS ROSU SI CARTOFI NOI

Pulpele se spala,se zvanta,se taie pe jumatate si se prajesc . Cartofii noi se curata,se spala

8 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Foarte gustoasa si aspectoasa!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc. Ma bucur ca va place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Buna mancarea...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Super prezentare,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 1 kg limba de porc
  • 1 dovlecel mai mare 650-700 g
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe
  • 1 rosie
  • 10 ml bulion
  • 50 g telina
  • 2-3 morcovi
  • cateva fire de patrunjel
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lingurta concentrat de ciuperci

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Aripioare condimentate(punga Knorr)