autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Limba rasol cu dovlecel

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2009

Ingrediente
1 kg limba de porc, 1 dovlecel mai mare 650-700 g, 2 ardei grasi, 2 cepe, 1 rosie, 10 ml bulion, 50 g telina, 2-3 morcovi, cateva fire de patrunjel, 4-5 catei de usturoi, 2 linguri smantana, 2 linguri faina, 3 linguri ulei de masline, sare, piper, cimbru, 1 lingurta concentrat de ciuperci

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun o ceapa, un morcov si telina intregi. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.
Intre timp curatati celelalte legume si zarzavaturi, dovlecelul se taie in doua pe lungime si scot semintele. Scoateti cotoarele ardeilor.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2 linguri ulei de masline si incepeti sa caliti legumele incepand cu felii de morcov, ceapa taiata pestisori, cubulete de ardei gras, putina verdeata tocata, sare, piper. Adaugati la urma rosia decojita.
Intr-o craticioara puneti o lingura de ulei de masline, adaugati dovlecelul taiati cubulete mai mari, concentratul de ciuperci iar dupa cateva minute turnati 2 polonice de zeama clocotita de la limba, adaugati si legumele calite si lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 20-25 minute. Adaugati apoi faina desfacuta in bulion, smantana si putina apa, mai dati cateva clocote si condimentati cu cimbru, sare si piper daca mai trebuie, verdeata tocata.
Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii (o limba se poate pastra pentru supa).
Asezati feliile de limba pe platou, legumele si decorati cu verdeata si usturoi taiat feliute.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba rasol cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Rasolul de vita se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare, eu am folosit un wok, se pun

1 vot    0 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Snitel pane copt cu legume la wok

Snitel pane copt cu legume la wok

Incalzim cuptorul la faza grill cu cuptor cine are asa o posibilitate iar la cuptoarele simple aprindem

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Foarte gustoasa si aspectoasa!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc. Ma bucur ca va place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Buna mancarea...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Super prezentare,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 1 kg limba de porc
  • 1 dovlecel mai mare 650-700 g
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe
  • 1 rosie
  • 10 ml bulion
  • 50 g telina
  • 2-3 morcovi
  • cateva fire de patrunjel
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lingurta concentrat de ciuperci

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Sarmale cu curcan si varza murata in cuib