autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Sosuri

Limba rasol cu masline si sos

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Ingrediente
3 buc. limba de porc, 50 g masline negre, 1 morcov, 1 patrunjel/pastarnac, 1 ceapa, 1 capatana usturoi, 1 galbenus de ou, 1 felie de paine alba, 1 lamaie, 2 ardei grasi rosu/verde, 50 ml ulei, 1 lingurita mustar, 1 lingurita zahar, 2 linguri smantana/iaurt, cateva fire de patrunjel, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

25 voturi

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun o ceapa, un morcov si patrunjelul/pastarnacul intregi si putina sare. Se mai lasa sa fiarba inca 30 minute la foc mic cu capac.
Pana fierbe limba, preparati sosul astfel:
Puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul, zeama de la 1/2 de lamaie, miezul de paine stors, uleiul, condimentati si mixati 15-20 secunde. Adaugati smantana sau iaurtul, dregeti gustul, dupa preferinta, cu zeama de lamaie, sare, piper, si amestecati usor cu o lingura. (vezi video)
Scoateti limba sa se racoreasca putin si curatati-o de piele, apoi taiati-o felii de 2-3 mm grosime.
Asezati pe marginea unui platou feliile de limba, turnati sosul in mijloc, garnisiti cu fasiute fine, subtiri de ardei rosu si verde, 1-2 felii de lamaie si masline, de la care ati scos samburii si le-ati taiat fasii.
Asezati pe farfurii felii de limba, sos din platou, masline si fasiute de ardei rosu si verde.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba rasol cu masline si sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Arata super !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

    Multumesc, multumesc. Prepar foarte des limba rasol. Este mancarea noastra preferata.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca iti place.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      O bunatate,felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

      Finete si rafinament,nota 10 cu felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Multumesc, Cely.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      Apetisant,aspectuos,delicat.Intr-un cuvant, FELICITARI!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      Multumesc, lumi.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Cred ca e tare buna ! Si sossul e foarte apetisant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

25 voturi

Ingrediente

  • 3 buc. limba de porc
  • 50 g masline negre
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel/pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 galbenus de ou
  • 1 felie de paine alba
  • 1 lamaie
  • 2 ardei grasi rosu/verde
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri smantana/iaurt
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
CIULAMA DE CIUPERCI