autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Limba rasol cu sos de rosii

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2009

Ingrediente
4 bucati limba de porc, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 50 g telina, 100 g dovlecel, 50 g ketchup de rosii si ardei rosii, 50 g bulion, 3-4 linguri faina, cateva fire de marar, patrunjel, 1/2 lamaie, 1 ardei grasi rosu sau galben, cateva frunze de salata verde, 50 g masline negre, 4-5 linguri otet, 30 ml ulei, 1 foaie dafin, 1 lingurita zahar, sare, piper, paprika 2 cuburi sau lingurite concentrat de ciuperci sau pui

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun legumele intregi (in afara de ardei) si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.
Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii (o limba se poate pastra pentru supa).
Puneti intr-o craticioara ulei, concentratul, faina si ketchup. Puneti pe aragaz la foc mic, amestecati cu un tel sub forma de para pana se incalzeste putin si adaugati 3-4 polonice de zeama clocotita in care a fiert limba. Se amesteca in continuare si se adauga bulionul, lingurita de zahar, foaia de dafin, otetul dupa gust si marar tocat. Se ingroasa foarte repede. Daca mai este necesar, adaugati inca putina zeama din supa. Dregeti gustul cu sare, piper, paprika.
Asezati feliile de limba pe un platou, sosul, garnisiti cu salata verde, felii de lamaie, feliute subtiri de ardei rosu sau galben, morcovi fierti, masline si patrunjel.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba rasol cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri cu susan

Rulouri cu susan

Feliez pieptul de pui, bat feliile ca pentru snitel.Asez fasii de ardel si de carnat peste feliile

28 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu vin

Pui cu vin

Puiul se taie bucati, se pune intr-o tigaie la rumenit cu foile de dafin. Cand s-au rumenit se adauga

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

    Multumesc de aprecieri.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 10 august 2009

    O prezentare extraordinara!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati limba de porc
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 50 g telina
  • 100 g dovlecel
  • 50 g ketchup de rosii si ardei rosii
  • 50 g bulion
  • 3-4 linguri faina
  • cateva fire de marar
  • patrunjel
  • 1/2 lamaie
  • 1 ardei grasi rosu sau galben
  • cateva frunze de salata verde
  • 50 g masline negre
  • 4-5 linguri otet
  • 30 ml ulei
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • paprika 2 cuburi sau lingurite concentrat de ciuperci sau pui

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu sos de rosii la cuptor