Limba rasol cu sos de rosii

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Limba rasol cu sos de rosii

Ingrediente

  • 4 bucati limba de porc
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 50 g telina
  • 100 g dovlecel
  • 50 g ketchup de rosii si ardei rosii
  • 50 g bulion
  • 3-4 linguri faina
  • cateva fire de marar, patrunjel
  • 1/2 lamaie
  • 1 ardei grasi rosu sau galben
  • cateva frunze de salata verde
  • 50 g masline negre
  • 4-5 linguri otet
  • 30 ml ulei
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita zahar
  • sare, piper, paprika 2 cuburi sau lingurite concentrat de ciuperci sau pui

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.

Cand e aproape moale se pun legumele intregi (in afara de ardei) si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.

Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii (o limba se poate pastra pentru supa).

Puneti intr-o craticioara ulei, concentratul, faina si ketchup. Puneti pe aragaz la foc mic, amestecati cu un tel sub forma de para pana se incalzeste putin si adaugati 3-4 polonice de zeama clocotita in care a fiert limba. Se amesteca in continuare si se adauga bulionul, lingurita de zahar, foaia de dafin, otetul dupa gust si marar tocat. Se ingroasa foarte repede. Daca mai este necesar, adaugati inca putina zeama din supa. Dregeti gustul cu sare, piper, paprika.

Asezati feliile de limba pe un platou, sosul, garnisiti cu salata verde, felii de lamaie, feliute subtiri de ardei rosu sau galben, morcovi fierti, masline si patrunjel.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise