Ingrediente
4 bucati limba de porc, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 50 g telina, 100 g dovlecel, 50 g ketchup de rosii si ardei rosii, 50 g bulion, 3-4 linguri faina, cateva fire de marar, patrunjel, 1/2 lamaie, 1 ardei grasi rosu sau galben, cateva frunze de salata verde, 50 g masline negre, 4-5 linguri otet, 30 ml ulei, 1 foaie dafin, 1 lingurita zahar, sare, piper, paprika 2 cuburi sau lingurite concentrat de ciuperci sau pui
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
11 voturi
Mod de preparare
Cand e aproape moale se pun legumele intregi (in afara de ardei) si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.
Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii (o limba se poate pastra pentru supa).
Puneti intr-o craticioara ulei, concentratul, faina si ketchup. Puneti pe aragaz la foc mic, amestecati cu un tel sub forma de para pana se incalzeste putin si adaugati 3-4 polonice de zeama clocotita in care a fiert limba. Se amesteca in continuare si se adauga bulionul, lingurita de zahar, foaia de dafin, otetul dupa gust si marar tocat. Se ingroasa foarte repede. Daca mai este necesar, adaugati inca putina zeama din supa. Dregeti gustul cu sare, piper, paprika.
Asezati feliile de limba pe un platou, sosul, garnisiti cu salata verde, felii de lamaie, feliute subtiri de ardei rosu sau galben, morcovi fierti, masline si patrunjel.
Pofta buna.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009
Super,felicitari.