autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Limba rasol cu sos de usturoi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2009

Ingrediente
1-1,2 kg limba de porc (3-5 bucati), 1 morcov, 1 ceapa, 1 pastarnac/patrunjel, 1 cub/lingurita concentrat legume/vita, sare, piper, 1 lingurita zahar, , pentru sosul de usturoi:, 7-8 catei de usturoi, 1 galbenus, 1 lingurita mustar, 1 lingura otet sau zeama de lamaie, 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu, miezul de la 1 felie de paine alba inmuiat in apa si stors, 6 linguri ulei, optional 1 pahar de iaurt sau smantana slaba, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun legumele intregi, condimentele, zaharul si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30-40 minute la foc mic. Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii.

Preparati sosul de usturoi astfel: puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul si celelalte ingrediente, condimentati si mixati 15-20 secunde. Cine doreste poate amesteca sosul cu smantana sau iaurt.

Asezati feliile de rasol pe marginea platoului, sosul in mijloc si garnisiti cu felii de legume fierte, frunze de verdeata, rosii de decor, etc.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba rasol cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Foarte buna,merita incercat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Nicusor

    Nicusor (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

    O reteta minunata, Doina. Felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Foarte interesant sosul.Si mie imi place foarte mult limba rasol.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Multumesc mult.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • 1-1,2 kg limba de porc (3-5 bucati)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac/patrunjel
  • 1 cub/lingurita concentrat legume/vita
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
  • pentru sosul de usturoi:
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura otet sau zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • miezul de la 1 felie de paine alba inmuiat in apa si stors
  • 6 linguri ulei
  • optional 1 pahar de iaurt sau smantana slaba
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Estera Flori (Chef de cuisine)

Foarte buna,merita incercat.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Piept de pui cu crema cheddar