Ingrediente
1-1,2 kg limba de porc (3-5 bucati), 1 morcov, 1 ceapa, 1 pastarnac/patrunjel, 1 cub/lingurita concentrat legume/vita, sare, piper, 1 lingurita zahar, , pentru sosul de usturoi:, 7-8 catei de usturoi, 1 galbenus, 1 lingurita mustar, 1 lingura otet sau zeama de lamaie, 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu, miezul de la 1 felie de paine alba inmuiat in apa si stors, 6 linguri ulei, optional 1 pahar de iaurt sau smantana slaba, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 2h
17 voturi
Mod de preparare
Cand e aproape moale se pun legumele intregi, condimentele, zaharul si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30-40 minute la foc mic. Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii.
Preparati sosul de usturoi astfel: puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul si celelalte ingrediente, condimentati si mixati 15-20 secunde. Cine doreste poate amesteca sosul cu smantana sau iaurt.
Asezati feliile de rasol pe marginea platoului, sosul in mijloc si garnisiti cu felii de legume fierte, frunze de verdeata, rosii de decor, etc.
Pofta buna.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009
Multumesc mult.
mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009
Foarte interesant sosul.Si mie imi place foarte mult limba rasol.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009
Multumesc mult.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009
Felicitari!