Limba rasol cu sos de usturoi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Limba rasol cu sos de usturoi

Ingrediente

  • 1-1,2 kg limba de porc (3-5 bucati)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac/patrunjel
  • 1 cub/lingurita concentrat legume/vita
  • sare, piper, 1 lingurita zahar
  • pentru sosul de usturoi:
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura otet sau zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • miezul de la 1 felie de paine alba inmuiat in apa si stors
  • 6 linguri ulei
  • optional 1 pahar de iaurt sau smantana slaba
  • sare, piper

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.

Cand e aproape moale se pun legumele intregi, condimentele, zaharul si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30-40 minute la foc mic. Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii.

Preparati sosul de usturoi astfel: puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul si celelalte ingrediente, condimentati si mixati 15-20 secunde. Cine doreste poate amesteca sosul cu smantana sau iaurt.

Asezati feliile de rasol pe marginea platoului, sosul in mijloc si garnisiti cu felii de legume fierte, frunze de verdeata, rosii de decor, etc.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise