autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Limba rasol cu sos de usturoi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2009

Ingrediente
1-1,2 kg limba de porc (3-5 bucati), 1 morcov, 1 ceapa, 1 pastarnac/patrunjel, 1 cub/lingurita concentrat legume/vita, sare, piper, 1 lingurita zahar, , pentru sosul de usturoi:, 7-8 catei de usturoi, 1 galbenus, 1 lingurita mustar, 1 lingura otet sau zeama de lamaie, 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu, miezul de la 1 felie de paine alba inmuiat in apa si stors, 6 linguri ulei, optional 1 pahar de iaurt sau smantana slaba, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun legumele intregi, condimentele, zaharul si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30-40 minute la foc mic. Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii.

Preparati sosul de usturoi astfel: puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul si celelalte ingrediente, condimentati si mixati 15-20 secunde. Cine doreste poate amesteca sosul cu smantana sau iaurt.

Asezati feliile de rasol pe marginea platoului, sosul in mijloc si garnisiti cu felii de legume fierte, frunze de verdeata, rosii de decor, etc.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba rasol cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Scoateti pieptul de rata din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l gati. Crestati pielea

24 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Gratar cu garnitura de ceapa cu branza

Gratar cu garnitura de ceapa cu branza

Se toaca ceapa cat mai marunt(un robot de bucatarie e un ajutor perfect).Ceapa se caleste in unt

7 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Foarte buna,merita incercat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Nicusor

    Nicusor (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

    O reteta minunata, Doina. Felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Foarte interesant sosul.Si mie imi place foarte mult limba rasol.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Multumesc mult.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • 1-1,2 kg limba de porc (3-5 bucati)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac/patrunjel
  • 1 cub/lingurita concentrat legume/vita
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
  • pentru sosul de usturoi:
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura otet sau zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • miezul de la 1 felie de paine alba inmuiat in apa si stors
  • 6 linguri ulei
  • optional 1 pahar de iaurt sau smantana slaba
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Estera Flori (Chef de cuisine)

Foarte buna,merita incercat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Snitel cu cartofi natur