autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Limba umpluta

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 limba mare de vita, 2 oua, sare, piper, 1 felie piine muiata in lapte, unt, ½ lingura faina, 3 linguri smintina, verdeata tocata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala limba bine in mai multe ape si se fierbe pe jumatate. Se curata de pielite, taind grasimea si carnea dinspre gitlej, astfel ca sa-i dam o forma. Cu un cutit se desface limba in lungime in doua, se scoate putina carne din interior, se da prin masina de tocat impreuna cu grasimea si carnea scoasa din afara si cu miezul de la o felie de piine muiat in lapte si stors bine. Se adauga ouale, sarea, piperul si putina verdeata tocata marunt. Se umple limba si se leaga cu ata ca sa nu iasa umplutura. Se pune intr-o tava la cuptor, cu o lingura de unt si se toarna deasupra din cind in cind cite putin din zeama in care a fiert limba. Se tine astfel sa fiarba inabusit inca ½ ora. Deoparte se face un sos din ½ lingura de unt si tot atita faina, care se stinge cu o ceasca de zeama in care a fiert limba, se adauga apoi 3 linguri de smintina. Se face un sos nu prea gros, care se toarna peste limba. Se lasa sa dea impreuna citeva clocote. Inainte de a servi se scot atele, se taie limba pe farfurie si se aseaza astfel incit sa para intreaga
Se serveste fierbinte
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui la cuptor cu lamaie si bulgur

Pui la cuptor cu lamaie si bulgur

Am scos pielea de pe pulpe si le-am taiat pe jumatate. Le-am spalat bine. Le-am pus intr-o tava impreuna

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Penne rigate cu tocanita

Penne rigate cu tocanita

Carnea se taie bucatele mici. Ceapa se curata si se taie marunt , impreuna cu ardeiul. Se pun putin

9 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 limba mare de vita
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 felie piine muiata in lapte
  • unt
  • ½ lingura faina
  • 3 linguri smintina
  • verdeata tocata

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Dovlecei rotunzi umpluti cu carne