autor:

Doina  Varga

» » Dulciuri diverse

Limonada

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Ingrediente
2 lamai, 4 linguri zahar, 1,8 l apa

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

20 voturi

Mod de preparare

Se rade coaja lamailor (doar partea galbena) si se pune la fiert in apa impreuna cu zaharul. Se da doar 2-3 clocote si se lasa sa se raceasca.
Se adauga zeama de la cele doua lamai, inclusiv samburii si pulpa care raman pe storcator.
Se da la rece. Inainte de servire se strecoara.
Se serveste cu o felie de lamaie sau portocala, in pahare glasate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limonada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Limonada

Limonada

Spalati bine lamaia pentru ca se foloseste cu tot cu coaja. Se taie jumatatea de lamaie in cuburi. Se

6 voturi    4 comentarii
5 min
Sucuri si compoturi de fructe
Limonada cu Pepene Rosu

Limonada cu Pepene Rosu

Curatati pepenele de coaja si samburi. Curatati lamaia de coaja. Introduceti toate ingredientele

3 voturi    0 comentarii
10 min
Bauturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    racoritor si bun!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    Acum vara este tare buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Super !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Si eu le servesc copiilor astfel de limonada in loc de ceai.Uneori le mai fac ceai de menta in combinatie cu suc de portocale sau mandarine si mai ales in sezonul rece fac acest lucru.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Da, e nelipsita de la masa, mai ales acum, vara.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Dupa cate retete am vazut azi la tine...e bine venita si o limonada.Multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

20 voturi

Ingrediente

  • 2 lamai
  • 4 linguri zahar
  • 1,8 l apa

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

vera (Chef de cuisine)

racoritor si bun!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura marmorata cu ricotta, portocale si fulgi de ciocolata