Coaja lamiilor, curatata foarte subtire, se lasa la macerat in jumatate din cantitatea de alcool, timp de o saptamina.
Se prepara un sirop din apa si zahar (e suficient sa se topeasca zaharul, nu trebuie ingrosat) si se lasa la racit.
Se pun impreuna siropul rece, restul de alcool si lichidul macerat si strecurat.
E necesar un timp pentru maturare, in care bautura se clarifica si devine mai groasa.
Cantitatile se adapteaza dupa gust, atit in ceea ce priveste numarul lamiilor cit si cea de alcool/sirop (pentru cine nu o doreste prea tare).
Se poate pregati lichior si din coaja de portocala sau mandarina, dupa aceeasi reteta.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii