autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu carne

LINTE CU CARNATI

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
1/2kg linte, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 1 rosie, 2 ardei grasi, 2 morcovi, 1 carnat afumat tip chorizo, 2 frunze de dafin, 2,5l de apa, ulei, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Varietatea de linte pe care o folosim ,recomanda sa spalam lintea si sa o punem a inmuiat ,in apa rece,12 ore,inainte de a o prepara.Vara va sfatuiesc sa introduceti lintea intr-un vas cu apa rece si sa le bagati la frigider,pt ca riscati sa fermenteze apa din cauza caldurii in contact cu lintea.
Intr-o oala destul de mare,puneti un pic de ulei de masline la incins si caliti ceapa,usturoiul,ardeii si morcovii ,toate taiate marunt,avand grija sa nu prinda culoare prea multa.Se adauga rondele de carnat afumat calindu-se si acesta cu restul ingredientelor.Se pune lintea peste acestea si se masoara 2,5 l de apa care se adauga in oala,impreuna cu cele 2 frunzulite de dafin si sare.
Timpul de fierbere variaza in functie de tipul de linte pe care-l folositi.
Poata sa fiarba de la 30 de minute la 1 h si jumatate,depinde de linte.Daca va plac mai zemoase mai puteti adauga un pic de apa,tinand cont de faptul ca lintea, dupa ce se raceste devine mai uscata.
Daca ti-a placut reteta noastra "LINTE CU CARNATI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sombreri cu linte si carnati

Sombreri cu linte si carnati

Pentru ca in aceste sarbatori de iarna majoritatea persoanelor consuma mancaruri "grele"pentru ca

2 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Friptura inabusita de manzat

Friptura inabusita de manzat

Puneti la prajit in ulei, intr-o cratita, feliile de rasol pana prind crusta pe ambele parti, cam

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Daniela_Rotaru

    Daniela_Rotaru (Bucatar sef):

    A iesit bun rau ! E adevarat ca am folosit niste carnati afumati de casa, cumparati din pietele volante cu produse bio- sunt in Bucuresti vreo 6 puncte de desfacere. Si am renuntat la morcov, tin dieta Montignac si sunt atenta la ce si cum mananc, morcovul gatit are ig foarte mare. Dar a iesit extraordinar de bun, te lingi pe degete. dana

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

    Nici eu nu am mancat niciodata.Seamana cu mazarea,la gust ...la fel?!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    nU AM MANCAT NICIODATA, AM SA INCERC SI EU SA CAUT CA SA FAC. MI-ATI FACUT POFTA

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Tare gustoasa...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Imi place la nebunie...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Si mie imi place lintea,nu am incerat-o pe cea verde inca,eu am facut doar rosie,dar o sa fac,imi place cum arata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1/2kg linte
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 rosie
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 1 carnat afumat tip chorizo
  • 2 frunze de dafin
  • 2,5l de apa
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

mirey (Chef de cuisine)

Nici eu nu am mancat niciodata.Seamana cu mazarea,la gust ...la fel?!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Sferturi de pasare cu couscus