Varietatea de linte pe care o folosim ,recomanda sa spalam lintea si sa o punem a inmuiat ,in apa rece,12 ore,inainte de a o prepara.Vara va sfatuiesc sa introduceti lintea intr-un vas cu apa rece si sa le bagati la frigider,pt ca riscati sa fermenteze apa din cauza caldurii in contact cu lintea.
Intr-o oala destul de mare,puneti un pic de ulei de masline la incins si caliti ceapa,usturoiul,ardeii si morcovii ,toate taiate marunt,avand grija sa nu prinda culoare prea multa.Se adauga rondele de carnat afumat calindu-se si acesta cu restul ingredientelor.Se pune lintea peste acestea si se masoara 2,5 l de apa care se adauga in oala,impreuna cu cele 2 frunzulite de dafin si sare.
Timpul de fierbere variaza in functie de tipul de linte pe care-l folositi.
Poata sa fiarba de la 30 de minute la 1 h si jumatate,depinde de linte.Daca va plac mai zemoase mai puteti adauga un pic de apa,tinand cont de faptul ca lintea, dupa ce se raceste devine mai uscata.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii