autor:

sonia dumbrava

» » Dulciuri diverse

Lintzer

Autor: sonia dumbrava (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sonia dumbrava (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Ingrediente
2 oua, 3 linguri de untura, 1/2 cana de zahar, sare, 1 borcan cu gem de 400 g ,1 plic praf de copt ,500g faina ,esenta de rom si zahar pudra pentru ornat .

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

58 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol ,se freaca ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul ,se adauga untura ,se omogenizeaza bine ,apoi faina se amesteca cu praful de copt si sarea ,si se adauga peste celelalte ingrediente .Se amesteca la inceput cu o lingura ,apoi se framanta cu mana un aluat nu foarte vartos [depinde de faina pe care o folositi ] eu am folosit grania pentru cozonac .Se tapeteaza o tava cu hartie de copt ,se ia mai mult de jumatate din aluat ,se intide usor cu degetele in tava, pe toata suprafata, dar nu se taseaza prea tare pentru ca devine pietros ,apoi se intinde gemul uniform in tava ,iar restul aluatului se da pe razatoare. Se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute la 170 de grade; cand este gata se pudreaza cu zahar si se portioneaza, dar abia dupa ce s-a racit .Recomand un gem mai acrisor .
Daca ti-a placut reteta noastra "Lintzer" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • cosmina , 11 februarie 2017

    Se poate inlocui untura cu altceva?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

58 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 3 linguri de untura
  • 1/2 cana de zahar
  • sare
  • 1 borcan cu gem de 400 g ,1 plic praf de copt ,500g faina ,esenta de rom si zahar pudra pentru ornat .

Raporteaza reteta

Retete
de sonia dumbrava
Pulpa de porc impanata

Pulpa de porc impanata

Bucata de pulpa de porc,se spala bine ,se usuca cu un servet de bucatarie, apoi se condimenteaza

10 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

cosmina

Se poate inlocui untura cu altceva?

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Aluat de clatite - reteta clasica -