linzer tort

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g nuci pisate
  • 200 g zahar pudra
  • 400 g faina
  • 300 g unt
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 1 varv cutit bicarbonat
  • 2 oua
  • 1 borcan cu gem de caise (400 g)

Mod de preparare

Se face o pasta din: nuca, zahar, faina, unt, bicarbonat, oua.

3/4 din coca se intinde in foaie si se pune intr-o tava unsa cu unt, se pune gemul peste foaie si scortisoara (cine doreste poate pune bucatele de nuca).

Restul de aluat se intinte si se taie fasii cu care se acopera linzerul, se da la cuptor la foc potrivit 40 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise