autor:

strumfii bucatari

» » Aluaturi si Foietaje

Lipii fara drojdie

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2017

Ingrediente
, 1 cana  faina alba, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 1 lingurita sare, apa cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

36 voturi

Mod de preparare



Dragii mei , atunci cind vrei ceva rapid, aceste lipii sunt numai bune.

Se pot umple cu salam, crema de branza, avocado, hamburger sau cu ce altceva va place.

Se fac foarte usor, iar ingredientele se gasesesc in toate bucatariile. Nu necesita dospire, pentru ca nu contin drojdie

Se amesteca faina cu sarea si se adauga apa si putin ulei, se framanta bine, cat sa iasa o coca tare sa o putem modela si se lasa jumatate de ora. Se portioneaza bucati de aluat aproximativ cat 3 nuci, aceasta bila de aluat ce rezulta, se rasuceste pana se formeaza un snur de aluat de 20-25 cm lungime care se rasuceste sub forma unui colac.

Se intind acesti colacei pana rezulta forma rotunda, foarte subtire si se coc in tigaia incinsa cu foarte putin ulei.

Se servesc alaturi de diverse preparate.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii fara drojdie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

36 voturi

Ingrediente

  • 1 cana  faina alba
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita sare
  • apa cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Sandwich-uri cu chifle la cuptor