autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Liseine (specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Ingrediente
-2 kg liseine, -750 g orez normal (cca 5 pahare), -500 g carne de miel, taiata patratele de cca 0,5 / 0,5 cm, -condimente: piper, ienibahar, cardamom, curcum (turmeric) se pun dupa gust. Curcumul se pune, in general, pt. culoare, e galben, -cca 3 lingurite de sare, -6-7 linguri de ulei de masline, -1 kg de pipote, -8-10 catei de usturoi, -1 kg de piupote, -8-10 catei de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Liseinele se spala bine, in cel putin 3 ape, apoi se oparesc (nu se fierb, deoarece se inmoaie repede). Pe urma, se lasa sa se scurga si sa se raceasca.
In timpul asta, se face umplutura asa: orezul (curat si inmuiat) se amesteca cu carnea (cele 500 g), condimentele, sarea si uleiul de masline.
Liseinele, reci, se taie in marimea dorita (vezi poza), apoi se fac sarmalute, de cca. 6-7 cm lungime, cu un diametru de cca 1,5 cm.
Cind sarmalutele sint gata, se ia o cratita, in care se pun pipotele amestecate cu putina sare, piper si 2 catei de usturoi zdrobiti (din cantitatea amintita la ingrediente). Peste pipote se pune cam jumatate din sarmalutele facute. Pe urma se pune usturoiul ramas (cam 6 catei), taiati marunt, se pune restul de sarmalute.
Se pune apa fierbinte (putin peste sarmalute), se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba, la foc mic, acoperite, cca 1,5-2 ore (sau dupa plac).
Apoi, se iau de pe foc, se lasa sa se odihneasca cca. 30 minute, apoi se rastoarna pe un platou. Se servesc imediat, cu iaurt.
Am uitat sa va spun, din 2 kg de liseine se fac multe sarmalute, cam pt. 9-10 persoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Liseine (specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciorba de frike(specific arab)

Ciorba de frike(specific arab)

Ceapa taiata marunt,se prajeste in cele 3 linguri de ulei.Se pune,apoi, frike(curatata si spalata);se

4 voturi    9 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
File de peste cu orez orez american(specific arab)

File de peste cu orez orez american(specific arab)

Se pune pe foc o cratita cu ulei de masline(cele 7 linguri);cind e fierbinte,se pune ceapa verde(taiata

3 voturi    14 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Grozava reteta!Felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

    e interesanta mancarica!

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

    interesanta reteta!

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • -2 kg liseine
  • -750 g orez normal (cca 5 pahare)
  • -500 g carne de miel
  • taiata patratele de cca 0,5 / 0,5 cm
  • -condimente: piper
  • ienibahar
  • cardamom
  • curcum (turmeric) se pun dupa gust. Curcumul se pune
  • in general
  • pt. culoare
  • e galben
  • -cca 3 lingurite de sare
  • -6-7 linguri de ulei de masline
  • -1 kg de pipote
  • -8-10 catei de usturoi
  • -1 kg de piupote
  • -8-10 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Grozava reteta!Felicitari!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Gat de curcan umplut