autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Liseine (specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Ingrediente
-2 kg liseine, -750 g orez normal (cca 5 pahare), -500 g carne de miel, taiata patratele de cca 0,5 / 0,5 cm, -condimente: piper, ienibahar, cardamom, curcum (turmeric) se pun dupa gust. Curcumul se pune, in general, pt. culoare, e galben, -cca 3 lingurite de sare, -6-7 linguri de ulei de masline, -1 kg de pipote, -8-10 catei de usturoi, -1 kg de piupote, -8-10 catei de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Liseinele se spala bine, in cel putin 3 ape, apoi se oparesc (nu se fierb, deoarece se inmoaie repede). Pe urma, se lasa sa se scurga si sa se raceasca.
In timpul asta, se face umplutura asa: orezul (curat si inmuiat) se amesteca cu carnea (cele 500 g), condimentele, sarea si uleiul de masline.
Liseinele, reci, se taie in marimea dorita (vezi poza), apoi se fac sarmalute, de cca. 6-7 cm lungime, cu un diametru de cca 1,5 cm.
Cind sarmalutele sint gata, se ia o cratita, in care se pun pipotele amestecate cu putina sare, piper si 2 catei de usturoi zdrobiti (din cantitatea amintita la ingrediente). Peste pipote se pune cam jumatate din sarmalutele facute. Pe urma se pune usturoiul ramas (cam 6 catei), taiati marunt, se pune restul de sarmalute.
Se pune apa fierbinte (putin peste sarmalute), se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba, la foc mic, acoperite, cca 1,5-2 ore (sau dupa plac).
Apoi, se iau de pe foc, se lasa sa se odihneasca cca. 30 minute, apoi se rastoarna pe un platou. Se servesc imediat, cu iaurt.
Am uitat sa va spun, din 2 kg de liseine se fac multe sarmalute, cam pt. 9-10 persoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Liseine (specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei  umpluti si sarmalute din frunze de vita de vie(specific arab)

Dovlecei umpluti si sarmalute din frunze de vita de vie(specific arab)

Dovleceii se golesc de miez;frunzele(nu batrine,aspre si tari),se dau in citeva clocote;cind se fierb,

9 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mincare de fasole  cu carne de miel(specific arab)

Mincare de fasole cu carne de miel(specific arab)

Se amesteca toate ingredientele;se pun intr-o oala cu presiune;se potriveste de sare,condimente..... Se

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Grozava reteta!Felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

    e interesanta mancarica!

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

    interesanta reteta!

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • -2 kg liseine
  • -750 g orez normal (cca 5 pahare)
  • -500 g carne de miel
  • taiata patratele de cca 0,5 / 0,5 cm
  • -condimente: piper
  • ienibahar
  • cardamom
  • curcum (turmeric) se pun dupa gust. Curcumul se pune
  • in general
  • pt. culoare
  • e galben
  • -cca 3 lingurite de sare
  • -6-7 linguri de ulei de masline
  • -1 kg de pipote
  • -8-10 catei de usturoi
  • -1 kg de piupote
  • -8-10 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Grozava reteta!Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Muschi de porc sarat cu linte verzi