“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
“M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc

Ingrediente

  • -500 grame carne de vita taiata in bucatii de cca 4-5 cm
  • -1,5 kg cartofi
  • -2 pahare orez
  • -3 cepe de marime medie
  • -5-6 catei de usturoi
  • -2 linguri de boia dulce de ardei
  • -3-4 foi de dafin
  • -2 fire de rozmarin verde
  • -frunza de patrunjel
  • -2 linguri condiment mixt pentru carne(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -ulei de masline
  • -ulei de porumb

Mod de preparare

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita de fiert subpresiune si se caleste ceapa 2-3 minute apoi se adauga carnea de vita si se mai lasa la calit 5 minute.

Se adauga boiaua,condimentele,frunza de dafin si rozmarinul, sarea si piperul si se toarna apa fierbinte atat cat sa acopere carnea.

Se inchide cratita de fiert subpresiune si din momentul in care a inceput sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.

Intre timp se curata cartofii de coaja, se taie bucati mai mari si se calesc in ulei de masline pana iau o culoare aurie; se scot pe hartie absorbata pentru a se elimina plusul de ulei.

Orezul se opareste si se spala bine ; intr-o cratita antiaderenta se pun la fiert 2 pahare si 2/3 de apa cu o lingurita de sare si 3 linguri ulei de porumb; cand incepe sa fiarba se adauga orezul.

Cand orezul incepe sa fiarba se reduce focul si fierbe 20 de minute.

Dupa ce a fiert carnea se adauga cartofii si se mai lasa la foc mic 5 minute.

Usturoiul se toaca marunt si se caleste in ulei de masline pana ia o culoare aurie; se adauga la mancare la ultimele clocote impreuna cu frunza de patrunjel verde.

In mod specific aceasta mancare de cartofi se serveste cu garnitura de orez si salata de castraveti cu iaurt si usturoi sau muraturi.

Pofta buna!

“M’nazaleh batatas” este un fel de gulaş arabesc; se serveste in mod specific cu garnitura de orez fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise