autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 14 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 14 mai 2011

Ingrediente
-500 grame carne de vita taiata in bucatii de cca 4-5 cm, -1,5 kg cartofi, -2 pahare orez, -3 cepe de marime medie, -5-6 catei de usturoi, -2 linguri de boia dulce de ardei, -3-4 foi de dafin, -2 fire de rozmarin verde, -frunza de patrunjel, -2 linguri condiment mixt pentru carne(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara), -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust, -ulei de masline, -ulei de porumb

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita de fiert subpresiune si se caleste ceapa 2-3 minute apoi se adauga carnea de vita si se mai lasa la calit 5 minute.
Se adauga boiaua,condimentele,frunza de dafin si rozmarinul, sarea si piperul si se toarna apa fierbinte atat cat sa acopere carnea.
Se inchide cratita de fiert subpresiune si din momentul in care a inceput sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.
Intre timp se curata cartofii de coaja, se taie bucati mai mari si se calesc in ulei de masline pana iau o culoare aurie; se scot pe hartie absorbata pentru a se elimina plusul de ulei.
Orezul se opareste si se spala bine ; intr-o cratita antiaderenta se pun la fiert 2 pahare si 2/3 de apa cu o lingurita de sare si 3 linguri ulei de porumb; cand incepe sa fiarba se adauga orezul.
Cand orezul incepe sa fiarba se reduce focul si fierbe 20 de minute.
Dupa ce a fiert carnea se adauga cartofii si se mai lasa la foc mic 5 minute.
Usturoiul se toaca marunt si se caleste in ulei de masline pana ia o culoare aurie; se adauga la mancare la ultimele clocote impreuna cu frunza de patrunjel verde.
In mod specific aceasta mancare de cartofi se serveste cu garnitura de orez si salata de castraveti cu iaurt si usturoi sau muraturi.
Pofta buna!
“M’nazaleh batatas” este un fel de gulaş arabesc; se serveste in mod specific cu garnitura de orez fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri pe gratar

Rulouri pe gratar

Carnea se bate ca pentru snitele si se codimenteaza dupa gust, cascavalul se da pe razatoare si apoi

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu ciuperci la Multicooker

Pilaf cu ciuperci la Multicooker

1. Ceapa taiata marunt se adauga in vas impreuna cu 2, 3 linguri de ulei. Se apasa butonul MENU si

0 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Cred ca este o mancarica delicioasa :-)

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 18 mai 2011

    Reteta asta pare foarte buna, poate o voi face si eu! Te pup

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

    Da si in l.araba li se spune la cartofi"batatas"; in l.araba nu exista litera "P"( si nici litera "V")

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

      "Batatas" le zice la cartofii in portughezã...si arabã la fel nu? Absolut delicioasã mâncarea, trebuie sã o fac si eu dupã reteta ta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • -500 grame carne de vita taiata in bucatii de cca 4-5 cm
  • -1,5 kg cartofi
  • -2 pahare orez
  • -3 cepe de marime medie
  • -5-6 catei de usturoi
  • -2 linguri de boia dulce de ardei
  • -3-4 foi de dafin
  • -2 fire de rozmarin verde
  • -frunza de patrunjel
  • -2 linguri condiment mixt pentru carne(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -ulei de masline
  • -ulei de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Lucia (Chef de cuisine)

Cred ca este o mancarica delicioasa :-)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pulpa de ratoi cu legume haiducesti