autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mâncare de dovlecei cu boia

Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
3-4 dovlecei, 1 legătură de mărar, sare, piper, boia, 100 g bulion, 1 ceapă, 50 ml ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Cureţi dovleceii de coajă şi sâmburi şi îi tai cubuleţe. Tai ceapa cât mai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi dovlecelul şi sărezi după gust. După ce s-au călit toate circa 15 minute, torni bulionul desfăcut cu puţină apă, mai fierbi mâncarea 10-15 minute amestecând continuu ca să nu se prindă de cratiţă. Când dovlecelul este fiert, presari piper, boia şi sare dacă mai e nevoie, pui şi mărarul tocat şi dai cratiţa deoparte. În familia noastră dovleceii astfel preparaţi sunt foarte apreciaţi alături de fripturi de vită sau de porc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de dovlecei cu boia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ceafa de porc la cuptor

Ceafa de porc la cuptor

Spalam carnea, o stergem cu un servetel, apoi o taiem felii potrivit de groase. Ceapa verde o curata,

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rata cu nuci

Rata cu nuci

1)Cureti rata de maruntaie(pastrezificatul si pipota)si de grasimea in exces, apoi o stergi cu hartie

2 voturi    5 comentarii
2h 25 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj cu afumatura