autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Macaroane cu nuca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 27 aprilie 2011

Ingrediente
6 albuse proaspete, 2 pahare de zahar, 4pahare de nuca macinata, coaja de lamaie rasa, 2/3 pahar faina de pasca sau amidon de porumb 1/2 pahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Albusele se bat bine cu mixerul la viteza cea mai mare,pina incepe sa se formeze bezea atunci se adauga treptat zaharul pina bezeua se intareste bine.
Se adauga nuca treptat amestecand cu o lingura de sus in jos ca bezeua sa nu se strice.Se adauga coaja de lamaie, si amidonul de porumb sau de cartof .
Pe o tava tapetata cu pergament adaugam gramajoare din compozitie cu 2 lingurite sau cu un spriter.Se dau la copt la 177 de grade -cuptorul incalzit dinainte.Se lasa pina se rumenesc usor.Se pot servi asa sint foarte gustoase sau se poate unge cu putina nutella fundul uneia si se lipeste cu alt macaron.
Este si asa foarte gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bezele

Bezele

Se bat albusurile cu putina sare iar cand incepe sa se formeze spuma se adauga treptat zaharul pana

5 voturi    2 comentarii
1h 55 min
Dulciuri diverse
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Untul impreuna cu jumatatea din cantitatea de zahar se freaca bine pana devine cremos, dupa care

19 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 6 albuse proaspete
  • 2 pahare de zahar
  • 4pahare de nuca macinata
  • coaja de lamaie rasa
  • 2/3 pahar faina de pasca sau amidon de porumb 1/2 pahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Poale-n Brau/ Branzoaice