Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare.
Rosiile se cresteaza, se tin putin in apa clocotita (in care au fiert macaroanele), se curata de pielita si se taie spalturi.
Se scurg maslinele (zeama se pune deoparte) si se taie feliute. Tonul scurs se rupe bucatele, iar busuiocul, ales, spalat si zvantat, se toaca marunt, punandu-se deoparte cateva frunzulite.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se dunstuiesc putin rosiile, dupa care se adauga maslinele impreuna cu 3 linguri din zeama pusa deoparte, tonul, sare si piper.
Se scurg macaroanele oprind putin din apa in care au fiert, si se incorporeaza impreuna cu busuiocul in amestecul de rosii si ton, adaugand - daca este nevoie - cateva linguri cu apa pusa deoparte. Se gusta de sare si piper si se presara cu frunzulite de busuioc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii