Ingrediente
225g zahar pudra, 20g cacao, 125g pudra migdale sau alune de padure, 100g albus (cca 3 oua), 25g zahar, Crema:, 100g ciocolata amaruie, 140ml frisca lichida, 20g unt
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
47 voturi
Mod de preparare
Daca nu va plac migdalele, le puteti inlocui cu alune de padure, iar daca nu gasiti deja macinate, le puteti faramita cu ajutorul unei masini de macinat cafeaua, ideea este sa iasa o pudra fina precum faina. La inceput vi se vor parea relativ tari, dar dupa ce vor sta inchisi peste noapte, vor deveni atat de pufosi si aromati.
Pot spune ca sunt obsedata de acesti biscuiti, drept dovada, anul acesta cand am fost in Franta am incercat macarons din cel putin 3 bulangerii si cele mai bune mi s-au parut cele de la Mont Saint Michel. Cand am ajuns acasa, am gasit pe youtube un chef patissere Albarock care, pe langa alte minunatii, avea si o reteta pentru macarons. In sfarsit, mi-a iesit forma lor speciala, de asta sunt cea mai incantata. Apoi, crema de ciocolata este cea mai buna pe care am mancat-o vreodata, asta si datorita ciocolatii de buna calitate, Prestat, favorita mea. Le-am lasat la adapost, iar a doua zi cand le-am testat, a fost cea mai frumoasa surpriza si revelatie posibila: aveau un gust absolut divin, in sfarsit, dupa atatea incercari, am reusit sa obtin acelasi gust ca cel din Franta. Vi-i recomand din suflet, sunt absolut biscuitii mei preferati! Secretul e sa ii faceti cu dragoste;)
Mai multe detalii si trucuri despre macarons gasiti in revista aceasta: http://dessertsmagazine.com/desserts-magazine/issue2/#/64/
Se incalzeste cuptorul la 150 grade. Se tapeteaza o tava cu hartie.
Se pun zaharul, cacaoa si pudra de migdale in robot si se macina pana rezulta o pudra fina.
Se bat albusurile pana se intaresc apoi se adauga zaharul si se mai amesteca pana acesta se topeste. Se pun peste ingredientele uscate si se amesteca usor pana rezulta o pasta elastica.
Se spriteaza in tava, biscuiti de diametru 4-5 sau chiar mai mici, cu spatiu intre ei ca sa nu se lipeasca.
Se zvanta un pic sa iasa aerul si se lasa 15 minute sa se usuce.
Se baga in cuptor si se coc 15 minute pana se intaresc si se dezlipesc usor. Se lasa la racit pe hartie.
Pentru crema se fierbe frisca, se ia de pe foc si se adauga ciocolata amestecand bine pana se topeste, apoi untul.
Se lasa un pic sa se intareasca apoi se lipesc biscuitii cu crema la mijloc.
Se pastreaza peste noapte intr-o cutie inchisa, pentru a se inmuia.
Augusta Sim , 28 iulie 2014
Multumesc pentru raspuns! Am facut alaltaieri portie dubla si mi-au iesit 27, dar destul de mari. E pentru prima data cand am facut macarons, cum le zice. Si pentru ca n-am avut migdale sau alune de padure, am folosit arahide. Ce sa zic, sunt buni si foarte dulci, probabil sunt mult mai buni cu migdale sau alune decat cu arahide, totusi nu pot spune ca i-am trecut la favorite. Trebuia, insa, sa incerc si biscuitii astia! :)
Elena Sandor , 27 iulie 2014
Depinde cat de mari ii faci, in jur de 20 de biscuiti
Augusta Sim , 24 iulie 2014
Din cantitatea specificata in reteta cate bucati lipite ies?
Elena Sandor , 01 mai 2014
Laura Baciu nu neaparat de la zahar, sunt mai multi factori la mijloc. Intotdeauna am respectat gramajul si ba mi-ai iesit, ba nu. Insa, indiferent de aspectul neted sau crapat, sunt deliciosi, asa ca nu trebuie sa fie asta un criteriu care sa va dea inapoi. Doar daca vreti sa ii prezentati la vreun concurs;)
Laura Baciu , 01 mai 2014
Adica e prea mult zahar sau prea puțin?:))
Marinela Iovicici , 30 aprilie 2014
Fetelor ,de la zahar se lasa,:)
Elena Sandor , 30 aprilie 2014
I-am facut si eu de nenumarate ori, uneori imi ies, alteori nu, desi respect acelasi procedeu pe care l-am scris mai sus in reteta. Asta este dilema tuturor cofetarilor, amatori sau profesionisti. Daca te uiti pe internet, sunt sute de pagini cu tot felul de trucuri, totul tine de temperatura, la concluzia asta am ajuns.
Elena Sandor , 30 aprilie 2014
Intr'adevar, in poza unde am testat cu degetul, biscuitii nu sunt inca bagati la cuptor. Se testeaza pentru a fi siguri ca sunt uscati inainte de a-i coace.
Laura Baciu , 30 aprilie 2014
In poza cu degetul nu sunt coapte, iar celelalte asa arata cand le scoti din cuptor, nu sunt taiate..am facut de doua ori..prima data mi au ieșit iar a doua oara s au lasat..n am facut ceva bine:))
Roxana Laura Moldovan , 31 martie 2014
foarte bune!!
Marinela Iovicici , 30 martie 2014
ceva nu se leaga, hmmm cand sunt gata arata de parca au fost facuti in forma lor rotunda si in poza unde se incearca cu degetul nu au marginile taiate .care este dilema? cum au ajuns sa arate taiati in poza urmatoare cand sunt lasati la racit.
, 01 februarie 2014
Da sunt intr-adevar deliciosi, am mancat si eu in Franta, dar este pe Armeneasca aproape de intersectia cu Str. Batistei sector 2 o cofetarie unde fac macarons super delicioase cu diverse creme (ca umplutura) vreo 6 feluri cumpar un set una de fiecare, mai au diverse prajituri specific frantuzesti; v-o recomand servesc acolo si cafea au mese albe inalte cu scaune, este placut sa servesti o cafea cu macarons sau altceva
Gustos Ro , 20 decembrie 2013
foarte bune!!
Sebastian Radu , 20 decembrie 2013
foarte bune!!
Gustos Ro , 20 decembrie 2013
foarte bune!!
Mosneag Ela Andrei , 19 decembrie 2013
vreau sa incerc aceasta reteta,arata super
Sebastian Radu , 19 decembrie 2013
foarte bune!!
Ilenuta Zanfir Aglitoiu , 19 decembrie 2013
foarte bune!!
Sebastian Radu , 19 decembrie 2013
Unde e lista cantitatilor ?
Lena Rednic , 30 noiembrie 2013
Multumesc frumos pentru reteta ! Ador acesti biscuiti - macarons !! <3
Bianca Zăhan , 06 octombrie 2013
<3
simona , 31 august 2013
dece crapa deasupra?
Alexandrina (Chef de cuisine) , 24 august 2013
Tare bine arata! Am salvat reteta, in cazul in care ma incumet sa fac macarons o voi lua ca model, cu siguranta.
Alina_Iancu (Bucatar) , 12 martie 2013
ft bune,aici in Franta sunt ft scumpe 12 buc 10 euro
Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011
Arata foarte bine!!
Licuta Marin (Chef de cuisine) , 13 iunie 2011
Arata f. foarte bine! Cu siguranta am sa incerc reteta.*****