Cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat vreodata, garantat. Nu doar ca se topesc in gura, dar sunt relativ simplu de facut, daca aveti rabdare sa ii pregatiti si aveti ingrediente de calitate, plus un cuptor care sa pastreze temperatura constanta.
Daca nu va plac migdalele, le puteti inlocui cu alune de padure, iar daca nu gasiti deja macinate, le puteti faramita cu ajutorul unei masini de macinat cafeaua, ideea este sa iasa o pudra fina precum faina. La inceput vi se vor parea relativ tari, dar dupa ce vor sta inchisi peste noapte, vor deveni atat de pufosi si aromati.
Pot spune ca sunt obsedata de acesti biscuiti, drept dovada, anul acesta cand am fost in Franta am incercat macarons din cel putin 3 bulangerii si cele mai bune mi s-au parut cele de la Mont Saint Michel. Cand am ajuns acasa, am gasit pe youtube un chef patissere Albarock care, pe langa alte minunatii, avea si o reteta pentru macarons. In sfarsit, mi-a iesit forma lor speciala, de asta sunt cea mai incantata. Apoi, crema de ciocolata este cea mai buna pe care am mancat-o vreodata, asta si datorita ciocolatii de buna calitate, Prestat, favorita mea. Le-am lasat la adapost, iar a doua zi cand le-am testat, a fost cea mai frumoasa surpriza si revelatie posibila: aveau un gust absolut divin, in sfarsit, dupa atatea incercari, am reusit sa obtin acelasi gust ca cel din Franta. Vi-i recomand din suflet, sunt absolut biscuitii mei preferati! Secretul e sa ii faceti cu dragoste;)
Mai multe detalii si trucuri despre macarons gasiti in revista aceasta: http://dessertsmagazine.com/desserts-magazine/issue2/#/64/
Se incalzeste cuptorul la 150 grade. Se tapeteaza o tava cu hartie.
Se pun zaharul, cacaoa si pudra de migdale in robot si se macina pana rezulta o pudra fina.
Se bat albusurile pana se intaresc apoi se adauga zaharul si se mai amesteca pana acesta se topeste. Se pun peste ingredientele uscate si se amesteca usor pana rezulta o pasta elastica.
Se spriteaza in tava, biscuiti de diametru 4-5 sau chiar mai mici, cu spatiu intre ei ca sa nu se lipeasca.
Se zvanta un pic sa iasa aerul si se lasa 15 minute sa se usuce.
Se baga in cuptor si se coc 15 minute pana se intaresc si se dezlipesc usor. Se lasa la racit pe hartie.
Pentru crema se fierbe frisca, se ia de pe foc si se adauga ciocolata amestecand bine pana se topeste, apoi untul.
Se lasa un pic sa se intareasca apoi se lipesc biscuitii cu crema la mijloc.
Se pastreaza peste noapte intr-o cutie inchisa, pentru a se inmuia.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii