autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Macarons cu crema de ciocolata

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 27 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru macarons:, , * 90 g albus, * 70 g zahar tos, * 70 g faina de migdale, * 180 g zahar pudra, * colorant rosu (obtional), , Pentru crema de ciocolata:, , * 100 g ciocolata neagra, * 150 g smantana grasa

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Preparare macarons:



Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa.



Intr-un bol de inox se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.



Se adauga zaharul tos treptat mixand dupa fiecare adaugare aproximativ 2- 3 minute .



Se adauga colorantul.



La sfarsit se adauga faina de migdale si zaharul pudra cernut amestacand cu o spatula de sus un jos.



Compozitia obtinuta se pune intr-un pos, se leaga la un capat , iar la celalat se taie dupa cat doriti sa fie de mari macaronsii.



Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se pun cerculete .



Se lasa tavile pe masa timp de 1 ora, apoi se coc in cuptorul electric la 130 grade timp de 15 minute.



Se lasa cateva min sa se raceasca,apoi se scot cu grija de pe hartia de copt.





Preparare crema de ciocolata:



Ciocolata se topeste pe baie de aburi.

Smantana se bate spuma tare cu putina zeama de lamaie , apoi se amesteca cu ciocolata topita si racita.

Se lipesc macaronsii cate doi cu crema de ciocolata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Elly , 04 mai 2014

    Yamyy

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru macarons:
  • * 90 g albus
  • * 70 g zahar tos
  • * 70 g faina de migdale
  • * 180 g zahar pudra
  • * colorant rosu (obtional)
  • Pentru crema de ciocolata:
  • * 100 g ciocolata neagra
  • * 150 g smantana grasa

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza de vaci