Macrou cu cartofi si sos de usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Macrou cu cartofi si sos de usturoi

Ingrediente

  • 2 bucati de macrou taiate felii de 2 cm
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 lingura de telina cruda data pe razatoarea cu gaurile mici
  • 1-2 linguri smantana
  • 3 cartofi taiati in 4 pe lung

Mod de preparare

Bucatile de macrou se pun intr-un castron cu putina sare si se lasa sa isi traga sarea. Apoi se aseaza in tigaie cu ulei incins si se prajesc pe fiecare parte pana devin aurii la culoare.

Sosul de usturoi se prepara astfel: cateii te usturoi se piseaza cu un varf de lingurita de sare. Apoi se freaca cu 2 linguri de ulei, adaugat putin cate putin. Adauga si telina si smantana si amesteca bine de cateva ori.

Cartofii taiati in sferturi pe lung se pun la fiert intr-o oala cu sare. Cand sunt fierti se pun in ulei incins si se prajesc.

Separat, pregatiti mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor