autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu peste

Macrou cu legume la cuptor

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2009

Ingrediente
4 bucăţi macrou, 2 cepe roşii, 2 morcovi, 4-5 căţei usturoi, o ceşcuţă ulei, o lămâie, sare, piper, boia de ardei, două linguri bulion, sos de chilli

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Peştele se curăţă, se spală bine, se sărează, se piperează, se presară cu boia dulce de ardei, se aşază într-un vas care se pune la frigider până a doua zi.
Ceapa şi morcovii se spală, se curăţă, se taie ceapa julien iar morcovii se taie rondele subţiri şi usturoiul se taie feliuţe. Se toarnă în tavă uleiul, se aşează ceapa, morcovul şi usturoiul, deasupra se aşează bucăţile de macrou care au fost crestate şi în crestături au fost înfipte felii de lămâie. Se completează cu apă cât să acopere peştele. Se acoperă tava cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptorul încins în prealabil. Se lasă la cuptor cu folia 30 minute , se scoate folia, se adaugă bulionul şi o lingură de sos de chilli şi se bagă înapoi la cuptor, fără folie, până ce sosul scade.
Se serveşte cu mămăliguţă.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
MACROU CU LEGUME LA CUPTOR, IN FOLIE DE ALUMINIU

MACROU CU LEGUME LA CUPTOR, IN FOLIE DE ALUMINIU

Macroul se curata, se spala si se condimenteaza dupe gust, apoi se unge cu putin ulei de masline

23 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Macrou in folie la cuptor cu garnitura de legume

Macrou in folie la cuptor cu garnitura de legume

Se curata pestii si se spala bine. Se sterg cu un prosop curat de bucatarie. Se maseaza bine cu condimente

20 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihai_Rotariu

    Mihai_Rotariu (Bucatar) , 03 martie 2013

    Este deosebita!!!Am mai modificat putin reteta de condimente,am facut o"mamaliga moldoveneasca",si apoi am stropit totul cu cateva pahare de Cotnari(toata familia reunita).Multumim din inima pentru aceasta Duminica,in familie!!!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Foarte bun...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Ghinionul meu că nu am aparat de fotografiat, iar din telefon nu pot scoate pozele pentru că am un calculator mai vechi şi nu pot pune pe el programul.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Reteta este foarte buna, as fi preferat sa vad si poza! Oricum o voi gati si eu sa vad cum iese.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

Mihai_Rotariu (Bucatar)

Este deosebita!!!Am mai modificat putin reteta de condimente,am facut o"mamaliga moldoveneasca",si apoi am stropit totul cu cateva pahare de Cotnari(toata familia reunita).Multumim din inima pentru aceasta Duminica,in familie!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Somon cu spanac gratinat