autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu peste

Macrou cu marar si vin alb

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 august 2009

Ingrediente
2 bucati de macrou,decapitat si eviscerat., 2 legaturi de marar., 1 ceapa rosie., 1/2 pahar de vin alb., 2 foi de dafin., 1 lingura ulei de masline extravirgin., sare si piper roz proaspat macinat., cateva frunzulite de menta pentru decor.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Curatam ceapa si o taiem foarte marunt.Spalam mararul,il tocam fin.Intr-un bol,punem vinul diluat cu 100 ml apa,mararul si ceapa tocate fin.Pestele spalat si uscat pe un prosop absorbant,il punem intr-un vas de yenna pe o folie de aluminiu unsa cu ulei.Introducem cate o foaie de dafin in burta pestilor,presaram sare si piper proaspat macinat,dupa gust.Stropim pestele cu lichidul din bol si acoperim bine cu folia.Introducem pestele in cuptorul deja incalzit pentru 20 de minute la foc mediu. Dupa 20 de minute scoatem pestele din cuptor si inlaturam folia de aluminiu,apoi il dam din nou la cuptor, doar pentru 10 minute ca sa se rumeneasca bine si sa prinda o crusta.Dupa ce il scoatem din cuptor il decoram cu cateva frunzulite de menta.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu marar si vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Sayadieh bi samak- Orezul pescarului- specifica  tarilor arabe

Sayadieh bi samak- Orezul pescarului- specifica tarilor arabe

Pestele se spala, se taie in bucati mai mari,se sareaza , se pipereaza dupa gust si se condimenteaza

16 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Peste Salau de nilus in aluminium la cuptor

Peste Salau de nilus in aluminium la cuptor

Bucatile de peste le las sa se dezghete le sarez cu sare groasa si lamaie stoarsa si le las 1/4 de

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

    Foarte bun!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    O bunatate...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Si eu gatesc macrou file cu sos racoros

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Bun,si mie imi place macroul tare mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati de macrou,decapitat si eviscerat.
  • 2 legaturi de marar.
  • 1 ceapa rosie.
  • 1/2 pahar de vin alb.
  • 2 foi de dafin.
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin.
  • sare si piper roz proaspat macinat.
  • cateva frunzulite de menta pentru decor.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte bun!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Saramura de crap