Autor:
Simona (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 23 martie 2009
Ingrediente
1 kg. macrou, 2 morcovi, 1 telina, 3 cepe, 2 rosii ( sau 2 - 3 linguri de bulion ), foi de dafin, piper boabe, ulei, 1 pahar de vin alb, lamaie, verdeata
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Pestele se curata, se spala si se sareaza cam cu o ora ininte de preparare. Ceapa, morcovul taiate rondele, telina rasa pe razatoarea mare se calesc in ulei. Se adauga rosiile taiate rondele (sau 2-3 linguri de bulion), piper, foi de dafin, 1 pahar de vin alb si se lasa la fiert acest sos cam 5-10 minute. Intr-un vas, care va merge la cuptor, se pune sosul mai sus preparat in care se adauga pestele si se da la cuptorul incins pentru 20 - 30 minute. Cand este aproape gata se intoarce pe partea cealalta, sa se rumeneeasca. se serveste cald, presarat cu verdeata si decorat cu felii de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine
91 voturi
9 comentarii
1h 30 min
Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi. Indepartam capatanile pe care le dam la pisicute.:)
Se
44 voturi
16 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate