Macrou cu usturoi la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr peste
  • cimbru
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lamaie
  • 1 pahar ulei
  • 500 gr rosii (2 linguri pasta de tomate)
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • sare, piper, foi dafin

Mod de preparare

Pestele se curata, se presara cu sare si se lasa timp de 30 minute. Apoi, se cresteaza din loc in loc si, in fiecare crestatura, se presara sare (daca e nevoie - dupa gust), piper, cimbru, se impaneaza cu felii de usturoi si lamaie.

Pestele se aseaza in tava si se toarna uleiul peste el. Rosiile decojite se taie felii sau rondele, se pun deasupra si de jur imprejurul pestelui impreuna cu cateva foi de dafin. Iarna, se poate folosi pasta de tomate dezlegata cu un pic de apa. Se da la cuptor la foc potrivit timp de 40-45 minute. Cand este aproape gata, se pune vinul (cam dupa 30 minute).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise